De ieri

Thermonet nu mai încălzeşte apartamentele sucevenilor

> Aceasta deşi, în ultimele zile, temperatura atmosferică nu a depăşit, pe timpul nopţii, 6-7 grade Celsius > Directorul general Mugur Corlăţan a asigurat că furnizarea apei calde se va face în mod corespunzător, după acelaşi program

 Ieri, începând cu ora 15, Thermonet, operatorul sistemului de alimentare centralizată cu energie termică din municipiul Suceava a procedat la întreruperea furnizării încălzirii pentru sezonul rece 2017 – 2018, a transmis firma specializată, printr-un comunicat de presă. Directorul Mugur Corlăţan a anunţat că decizia a fost luată pe fondul evoluţiei temperaturilor medii exterioare, dar şi în baza prevederilor Hotărârii de Guvern nr. 425 din 1994 privind aprobarea Regulamentului pentru furnizarea şi utilizarea energie termice, în baza căruia „oprirea încălzirii se face după trei zile consecutive în care temperatura medie a aerului exterior depăşeşte + 10 grade Celsius între orele 18-6”.

Măsura de sistare a serviciului a fost luată în ciuda faptului că pe timpul nopţii este încă frig, în ultimele zile, la ora 6 dimineaţa, înregistrându-se numai 6-7 grade Celsius.

„Se vor lua măsurile de izolare a instalaţiilor în condiţii de siguranţă, se vor face diafragmările hidraulice necesare, se va face, în condiţii economice, reglajul de debit pentru instalaţiile de pompare şi se va proceda la reglajul instalaţiilor de furnizare de apă caldă menajeră pentru sezonul cald. S-au efectuat probele hidraulice pentru identificarea zonelor cu siguranţă scăzută în exploatare, în vederea pregătirii programului de reparaţii pentru anul 2018. Rugăm utilizatorii să îşi asigure instalaţiile interioare şi să le pregătească pentru sezonul rece 2018-2019” a precizat directorul general Mugur Corlăţan, menţionând că furnizarea apei calde de consum va fi efectuată în mod corespunzător, după acelaşi program.

În toamnă, la 10 octombrie, cei mai mulţi preşedinţi şi administratori de asociaţii de proprietari din municipiul Suceava au votat împotriva începerii perioadei de încălzire a apartamentelor. Aceasta în ciuda faptului că temperaturile nocturne se apropiau de limita de îngheţ, iar destui suceveni racordaţi la sistemul centralizat au reclamat disconfortul termic. După votul negativ al şefilor de proprietari, primarul Ion Lungu a stabilit că data oficială pentru livrarea de căldură este 15 octombrie. Totuşi, atunci, pe fondul scăderii accentuate a temperaturilor, societatea comercială Thermonet Suceava a făcut manevre de pregătire în vederea furnizării de agent termic pentru asigurarea încălzirii locuinţelor cu mai multe zile înainte, caloriferele dezmorţindu-se pe fondul probelor la cald.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: