Duminică, în prima zi de Paşti

Numeroşi suceveni au participat, în parcul central, la un concert de clopote şi toacă

> Copiii s-au jucat cu iepuraşi şi au primit ouă roşii dintr-o caleaşcă trasă de doi ponei

 Numeroase persoane au participat, duminică, la prânz, în parcul central al municipiului Suceava, la un spectacol de Paşte ce a inclus demonstraţii de toacă şi cântece interpretate de coruri din judeţ.

Spectacolul a inclus tocaşii de la Dumbrăveni şi Rotunda, tocaşii de la Bogdăneşti, de la Marginea, de la Mitocu Dragomirnei, corul bărbătesc din Bosanci, grupul vocal „Fiii Mitocului” din Mitocu Dragomirnei, grupul vocal „Dor de la Humor”, corul parohial şi ansamblul de copii şi tineri „Balada Bucovinei” Suceava.

Pe ecranul amplasat în faţa Palatului Administrativ au fost prezentate imagini cu obiceiuri pascale din Bucovina.

Copiii aflaţi în parc au fost mai mult atraşi de iepuri, miei sau iezi, dar şi de o minicaleaşcă trasă de doi ponei, care a transportat coşuri cu ouă roşii.

Prezent la manifestare, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a împărţit ouă roşii copiilor prezenţi.

Gheorghe Flutur a venit cu un coş cu ouă încondeiate, unul dintre ouă purtând emblema oficială a Centenarului Unirii Bucovinei cu Ţara.

La acest spectacol au mai fost prezenţi primarul Sucevei, Ion Lungu, vicepreşedintele CJ Suceava Gheorghe Niţă, directori de instituţii judeţene şi municipale. (N.B.) 

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: