Ambasadorul Marii Britanii, Paul Brummell:

Nu cred că e rolul unui ambasador străin să spună cum trebuie să fie legislaţia aici

> Este decizia fiecărei ţări cum trebuie să fie legislaţia privind justiţia. Sper că modificările noi să fie făcute cu scopul continuării luptei împotriva corupţiei şi stabilirii statului de drept

 Ambasadorul Marii Britanii în România, Paul Brummell, a declarat recent, la Suceava, că nu este rolul unui ambasador străin să se pronunţe asupra legislaţiei, dar crede că important este ca modificările aduse legislaţiei să fie făcute cu scopul continuării luptei împotriva corupţiei şi stabilirii statului de drept.

Întrebat cum comentează informaţiile din spaţiul public privind încheierea de protocoale, inclusiv cu ÎCCJ, diplomatul britanic a spus că legislaţia este o problemă a României.

„Nu este rolul unui ambasador străin să spună cum trebuie să fie legislaţia aici” a spus Brummell.

El a amintit că la intrarea României în UE s-a considerat că se impune să fie făcute mai multe pentru lupta împotriva corupţiei şi întărirea statului de drept.

„Cred că este important să amintesc că, acum 10 ani, când România a intrat în UE, s-a considerat că trebuie făcut mai mult în ceea ce priveşte lupta împotriva corupţiei şi stabilirea statului de drept şi de aceea a fost înfiinţat Mecanismul de Cooperare şi Verificare. Conform raportului, în fiecare an după acest punct, România a făcut foarte mari progrese, datorită organizaţiilor bune cum ar fi DNA, de exemplu. Raporturile demonstrează că mai trebuie de făcut” a spus diplomatul.

El a subliniat însă că fiecare ţară trebuie să decidă în privinţa legislaţiei proprii.

„Este decizia fiecărei ţări cum trebuie să fie legislaţia privind justiţia, conform Constituţiei, conform procedurilor parlamentare. Sper ca modificările sau propunerile noi să fie făcute cu scopul de a continua lupta împotriva corupţiei şi de continuare a stabilirii statului de drept” a spus Brummell. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: