Ambasadorul Marii Britanii a încondeiat ouă de Paşti…

Copyiryght

>… cu copii de la Centrul „Emanuel” din Suceava al Fundaţiei FARA

Paul Brummell, ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, a vizitat în Vinerea Mare copiii cu nevoi speciale care vin la recuperare la Centrul „Emanuel” din Suceava, coordonat de Fundaţia FARA.

Împreună cu familia, Excelenţa Sa Paul Brummel a participat, alături de copii, la pregătirile de Paşte şi a încondeiat ouă cu motive tradiţionale bucovinene, cei mici fiind încântaţi să desfăşoare această activitate cot la cot cu un oaspete atât de special.

Ulterior, Paul Brummell a participat la şedinţele de logopedie şi a stat de vorbă cu părinţi ai copiilor, iar la plecare a primit în dar un coş cu ouă încondeiate în Bucovina.

Ambasadorul Marii Britanii şi-a manifestat interesul pentru munca Fundaţiei FARA de la începutul mandatului său în România, când a vizitat casa de tip familial „Sf. Gabriel” din Popeşti Leordeni, lângă Bucureşti, şi l-a însoţit în 2016 pe prinţul Charles al Marii Britanii, patronul regal al Fundaţiei FARA, când acesta a vizitat programele din aceeaşi localitate.

„Am venit la Centrul Emanuel al Fundaţiei FARA, o organizaţie româno-britanică cu mare sprijin din Marea Britanie. Fundaţia face lucruri foarte bune, iar Centrul «Emanuel» oferă experienţe relevante pentru copiii cu dizabilităţi. Personalul Centrului este unul bine pregătit şi îşi aduce contribuţia imensă în recuperarea acestor copii” a declarat, la Suceava, Paul Brummell, ambasadorul Marii Britanii.

Fundaţia FARA este înregistrată şi acreditată atât în Marea Britanie, cât şi în România şi desfăşoară, anual, prin cele 14 proiecte ale sale, activităţi de protecţie socială pentru peste 500 de copii şi tineri, parte dintre ei cu dizabilităţi, care nu se află în grija familiei naturale sau care provin din familii fără posibilităţi materiale.

Fundaţia dezvoltă de mulţi ani proiecte în Suceava, Popeşti Leordeni şi Satu Mare. La Suceava există în responsabilitatea FARA o casă de tip familial pentru copii care nu se află, permanent sau temporar, în grija părinţilor, un centru de zi pentru copiii cu nevoi speciale, un centru de tip Foyer pentru tinerii în dificultate, desfăşurând în acelaşi timp programe de eradicare a sărăciei prin educaţie.

Anul trecut, au beneficiat de servicii de recuperare în cadrul Centrului „Emanuel” 103 copii cu dizabilităţi (autism, sindrom Down, afecţiuni neurologice dobândite sau congenitale, para/tetrapareze, scolioze, cifoze, ADHD, tulburări de vorbire). Dintre aceştia, 28 de copii au fost integraţi pentru prima dată în învăţământul de masă sau special. (Foto: MIHAELA OPRIŞAN)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: