Împrumutul de 67,7 milioane de lei, pentru extinderea terminalului Aeroportului şi modernizarea drumului Stulpicani – Ostra – Broşteni, va putea fi accesat de CJ

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat, miercuri, la Aeroportul Suceava, că, în continuare, CJ Suceava continuă proiectele de dezvoltare a Aeroportului, împreună cu administraţia acestuia, unul dintre acestea fiind extinderea terminalului de plecări – sosiri.

El a spus că împrumutul aprobat de Consiliul Judeţean Suceava pentru acest proiect a fost avizat de Ministerul de Finanţe şi a subliniat că CJ Suceava va face investiţia din acest împrumut, întrucât nu este eligibil pentru a obţine finanţare europeană prin Programul Operaţional de Infrastructură Mare (POIM).

„Studiul de fezabilitate a intrat în linie dreaptă ca să dăm drumul la procedurile privind proiectul tehnic şi demararea licitaţiilor pentru execuţie. Din studiu a rezultat o valoare de circa 17 milioane de lei pentru terminalul nou pe care vrem să-l construim” a spus Flutur.

Noul terminal, cu o suprafaţă de 1.670 mp, este proiectat pentru procesarea a 560.000 de pasageri anual. Vor putea fi procesaţi 340 de călători pe oră, faţă de circa 200 în prezent, astfel încât să permită ca, în acelaşi timp, să poată fi procesate două curse externe şi una internă.

„Am demarat procedura şi s-a aprobat de Ministerul de Finanţe derularea unui credit în baza căruia să facem investiţia de la Aeroport” a menţionat Flutur, precizând că durata de execuţie va fi de 12 luni.

El a mai spus că CJ Suceava doreşte să acceseze fonduri prin POIM pentru drumul perimetral de 6,8 km, lucrare de circa 4,3 milioane de lei, şi pentru aparatura de securitate, de 1,6 milioane de lei, necesară pentru noile linii ale terminalului, dar şi pentru o autospecială pentru deszăpezire, fiind în total proiecte de 1,7 milioane de euro.

Consiliul Judeţean Suceava a aprobat accesarea unui credit de 67,7 milioane de lei pentru modernizarea drumului Stulpicani – Ostra – Broşteni şi pentru extinderea terminalului Aeroportului Suceava. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI