Peste 200 de lucrători IJJ Suceava în dispozitiv

În perioada sărbătorilor pascale, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Suceava va asigura, alături de efective din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava şi ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” Suceava, măsurile de ordine publică pe timpul manifestărilor religioase din judeţ şi a evenimentelor prilejuite de Târgul de Paşte organizat de Consiliul Judeţean Suceava. Astfel, potrivit datelor obţinute de la Compartimentul de Informare şi Relaţii Publice din cadrul Inspectoratului, în noaptea de Înviere, 144 de jandarmi vor acţiona pentru desfăşurarea în bune condiţii a slujbelor religioase organizate la 37 de locaşuri de cult, printre care şi mănăstirile Dragomirna, Bogdana, Putna, Suceviţa, Voroneţ, Humor şi Moldoviţa.

Pe lângă efectivele destinate pentru desfăşurarea în siguranţă a acestor manifestări, 60 de jandarmi vor acţiona zilnic în cadrul dispozitivelor de menţinere a ordinii publice organizate în cooperare cu Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava în localităţile în care funcţionează structuri de jandarmerie, activitatea acestora având un caracter preponderent preventiv. Activităţile jandarmilor vor viza în principal prevenirea încălcării normelor de convieţuire socială, monitorizarea şi descurajarea grupurilor care tulbură ordinea şi liniştea publică, depistarea şi sancţionarea celor care săvârşesc fapte antisociale.

 Conform sursei citate, în minivacanţa de Paşte, în intervalul 7 – 10 aprilie, posturile de jandarmi montane din localităţile Gura Humorului, Frasin, Suceviţa, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei şi Broşteni vor intensifica acţiunile pe traseele turistice, în zonele unităţilor de cazare şi a locurilor de agrement, fiind pregătite să intervină în situaţii de urgenţă. Aproximativ 50 de jandarmi montani vor acţiona zilnic pentru menţinerea unui climat de linişte, prevenirea şi combaterea infracţiunilor, îndrumarea şi informarea turiştilor aflaţi pe traseele montane, precum şi salvarea şi evacuarea persoanelor aflate în dificultate. De asemenea, dacă vremea va permite doritorilor să petreacă în aer liber, jandarmii vor desfăşura şi acţiuni preventive pe linia respectării normelor legale cu privire la activităţile de picnic.

Print Friendly, PDF & Email

Admitere USV

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: