Te apucă urâtul…

Că tot se vorbeşte iar şi iar de defăimarea ţării… Dar, dacă un străin doreşte să afle ceva despre România, e suficient să deschidă ziarele şi televizorul ori să acceseze câteva site-uri pe net. Iar dacă le deschide la vremea aceasta va da peste adevăraţii defăimători ai patriei noastre dragi: parlamentarii se fac luntre şi punte să scape de pedepse masacrând legile justiţiei, prim-ministrul trage la răspundere Comisia Europeană apropo de aşa numita „listă neagră”, un inculpat îl ameninţă pe ministrul Justiţiei că-l dă afară, ameninţă şi pe şefa DNA care trimite corupţi în faţa instanţei, ameninţă şi SRI-ul şi tot ce vrea el fără să-i zică nimeni nici pâs. La rândul său, ministrul Justiţiei vrea să-i premieze pe puşcăriaşi cu mii de euro, cei doi preşedinţi ai Parlamentului luptă pe viaţă şi pe moarte cu statul paralel şi Soros, liderul celui mai tare partid îşi aduce mândra la Congres şi-o aşază lângă prim-ministru, iar câţiva aleşi aflaţi la a N-a căsătorie fac spume la gură pentru familia tradiţional-strămoşească…

Or faptele de mai sus nu au nicio legătură cu buna guvernare, nici cu viitorul poporului român, ci doar cu fricile şi interesele impropriu numite politice. Poporul merge la lucru, tinerii se duc la şcoală, ţara a avut anul trecut creştere economică de 7%, cea mai mare în UE, exportul s-a dublat în ultimii ani, o mulţime de sportivi şi elevi aduc medalii de aur de la concursurile internaţionale, filme româneşti obţin Palme d’Or şi Ursul de Aur, foarte multe inovaţii româneşti primesc medalii de aur la Geneva…, dar lucrurile astea nu-i interesează pe politicieni, aşa cum nu-i interesează România. Pe ei îi interesează doar ce zic şi fac ei în interesul lor.

Aşadar cine face agenda publică în România? Cumva vreun mare intelectual, scriitor, artist, filosof, specialist în medicină, cercetător ştiinţific, student sau profesor eminent? Ori vreun meseriaş extraordinar? Întreb deoarece am observat că televiziunile din Occident, fie ele de stat/ publice, fie „particulare”, au zilnic emisiuni de cultură şi ştiinţă, ziarele lor, site-urile de ştiri pe net… au mereu ştiri, imagini cu astfel de evenimente naţionale, multe în prime-time.

În România, politicienii, şi nu acei câţiva dedicaţi reprezentării corecte a poporenilor, a României, sunt preocupaţi de averile lor şi ale familiilor, de imaginea lor publică. Iar televiziunile promovează politicăreala continuă şi prostul gust, gagurile de mahala, entertainementul cu fete dezgolite… ca să abată atenţia. La fel cum au trecere ştiri precum: un cetăţean cere instanţei să recunoască faptul că e viu, cutare vedetă s-a încăibărat cu cutare, alta are un cucui vizibil în frunte, un manelist s-a pilit, şi-a abandonat familia şi a mâncat bătaie de la rivalul său… Managerii din media, în goana lor după bani din publicitate, calcă în picioare tot ce este valoare autentică fiindcă nu aduce profit. Şi nu creează rating nu din pricina lipsei de interes a publicului, ci a incompetenţei realizatorilor de programe şi emisiuni.

Dar să revenim la oile noastre: agenda publică, spaţiul public, televiziuni, radio, presă printată şi online au fost acaparate nu de modele umane de la care avem ce învăţa, mass-media având şi un caracter educativ, ci de tot felul de personaje cel puţin dubioase. Iar în ultima vreme s-a creat obişnuinţa ca invitaţii din studiouri, participanţii la talk-show-uri să fie foşti condamnaţi penal, inşi inculpaţi pentru diverse infracţiuni şi amestecaţi în tot soiul de malversaţiuni. Ei bine, astfel de personaje precum Sebastian Ghiţă, Elena Udrea, Radu Mazăre, Mircea Cosma şi Vlad Cosma, Dan Grigore Adamescu (decedat) şi Alexander Adamescu, Dan Andronic, Nicolae Bădălău, Nicuşor Constantinescu…, lista fiind nesfârşită, ne fac de peste un an agenda publică. Chiar şi decedaţi. Aceasta nu înseamnă denigrarea cu bună ştiinţă a ţării?

De aceea nu înţeleg de ce politicienii de la putere nu declară aceste lucruri defăimătoare pentru ţară. Fiindcă eu cred că nu există alte fapte mai defăimătoare pentru ţară ca acestea de mai sus. Însă legea nu se va referi la aşa ceva. Legiuitorii noştri plini de moralitate au o problemă doar cu cei ce aduc faptele defăimătoare la cunoştinţa întregii lumi. Lor trebuie să li se pună pumnul în gură prin intermediul Justiţiei. Aşa că mai lăsaţi-ne cu statul de drept şi democraţia! Ciocul mic!

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: