„…Împreună vom face lucruri minunate !”

La Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă (CSEI) Suceava au fost desfăşurate activităţi pentru a marca în avans Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului de pe 2 aprilie. Ziua a început cu un program artistic urmat de o expoziţie de animăluţe şi păsări exotice, apoi de o expoziţie de lucrări ale elevilor de la cercul de abilităţi „Mâini îndemânatice”. Partenerii de la Şcoala Generală Nr. 1 Suceava şi Şcoala cu Clasele I-VIII Buda – Zvoriştea, în colaborare cu elevii de la CSEI Suceava, au plantat flori în jardiniere. Un moment important al zilei l-a constituit slujba de sfinţire şi inaugurare a trei cabinete de terapii: cabinetul de stimulare senzorială, cabinetul de kinetoterapie şi cabinetul de educaţie psihomotrică. Pe „panoul prieteniei”, elevii au scris mesaje de solidaritate pentru copiii cu tulburări de spectru autist şi pentru familiile acestora. A urmat o improvizaţie teatru – Trupa de teatru PI, de la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare”, în colaborare cu elevi ai Centrului Şcolar de Educaţie Incluzivă Suceava. Ziua s-a încheiat cu o lansare de baloane albastre.

La aceste activităţi au participat invitaţi secretarul judeţului Suceava, Petru Tănase, şi consilierul judeţean Alexandru Şalup, inspectorul şcolar general adjunct Cristian Cuciureanu, inspector ISJ Alexandra Chirilă şi inspector şcolar de specialitate Ionel Dumistrăcel, Margareta Isăilă, director adjunct al Direcţiei Generale pentru Protecţia Copilului Suceava, Dorin Şoimaru, reprezentând Colţul zoologic „Şoimaru” Ilişeşti, director adjunct psiholog Doina Fîntînariu şi Daniela Vîrvara de la Organizaţia „Salvaţi Copiii” Suceava, prof. Ioan Băiţan de la Şcoala Populară de Artă, psiholog Lăcrămioara Plugariu de la Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Suceava, reprezentanţi ai Asociaţiei „Curcubeul succesului” şi ai altor ONG-uri. De asemenea, de la Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă Suceava, coordonatorii activităţilor au fost director Gabriela Lupaşcu, director adjunct Cristina Clim, director adjunct Mihăiţă Bolohan, psiholog Raluca Răţoi, consilier educativ Loredana Rădulescu, psiholog Gabriela Lelcu, psiholog Gabriela Neofet, psiholog Sânziana Golea, psiholog Florinela Cuconu şi profesor kinetoterapeut Puiu Bogdan, care, alături de colectivul cadrelor didactice şi didactic auxiliar, au contribuit la buna desfăşurare a activităţilor.

Prof. Gabriela Lupaşcu, director al CSEI Suceava, a precizat că şcoala „e alături de toţi copiii şi părinţii acestora” şi că mesajul nostru este „eu nu pot face ce poţi face tu, tu nu poţi să faci ceea ce pot face eu, dar împreună vom face lucruri minunate“. (C.P.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: