PSD Suceava îi răspunde lui Daniel Cadariu privind blocarea, din 2012, a proiectului extinderii conductei de gaz spre Vatra Dornei:

Cei care au împiedicat derularea acestei investiţii au fost chiar aceşti lideri judeţeni liberali

PSD Suceava a transmis, luni, că blocarea proiectului extinderii conductei de gaz natural spre Vatra Dornei a fost din cauza actualilor lideri liberali suceveni, răspunzând astfel unei declaraţii a senatorului PNL Daniel Cadariu care a acuzat PSD că a blocat, din 2012, proiectul.

„Din nou, un senator PNL de Suceava a inundat presa locală, la sfârşitul săptămânii trecute, cu opiniile sale obsesive asupra subiectului extinderii conductei de gaz spre Vatra Dornei. Obsesia pentru rezolvarea acestei probleme importante pentru o parte din locuitorii judeţului Suceava ar fi lăudabilă dacă s-ar concretiza şi prin demersuri realiste, nu doar prin simple exerciţii de imagine în presă. Dl senator îşi consumă energia doar pentru a-i înşela pe cititorii suceveni şi, atingând culmea ipocriziei, atribuie guvernării PSD vina pentru întârzierea acestui proiect deşi, de-a lungul timpului, el, şeful lui de partid şi guvernul PDL au fost cei care au obstrucţionat direct acest proiect” se arată în comunicatul PSD Suceava.

În document, PSD Suceava notează că a crezut că atitudinea senatorului este dictată de o simplă demagogie politică şi de ordinul superiorilor din partid, dar întrebările pe care le ridică acesta conving PSD Suceava că, deşi a fost implicat direct în rezolvarea acestei probleme în calitatea pe care a avut-o la Consiliul Judeţean Suceava, actualul senator liberal nu poate să înţeleagă realitatea.

„El afirmă că în perioada 2012-2017 guvernele PSD nu au emis o hotărâre de guvern pentru scoaterea din fondul forestier a terenurilor necesare acestei investiţii. Dacă l-ar fi întrebat pe colegul său de partid, primarul municipiului Vatra Dornei, ar fi aflat că acest lucru nu a fost posibil deoarece abia în vara anului trecut s-a obţinut acceptul de la ultimul proprietar de teren din zona forestieră respectivă. Senatorul liberal ridică şi probleme de ordin tehnic, precum că s-ar putea avansa doar pe anumite sectoare cu construcţia acestei conducte. Decenţa l-ar obliga să lase detaliile tehnice pe seama specialiştilor” se arată în comunicat.

Mai mult, se precizează că senatorul liberal sucevean acuză PSD chiar şi de nerezolvarea litigiului existent în instanţă între Direcţia Silvică Suceava şi Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor, idee ce subliniază încă o dată „ipocrizia liberală” care clamează pe la toate colţurile că PSD doreşte diminuarea independenţei justiţiei.

„Dorim să-i informăm pe suceveni că cei care au împiedicat derularea acestei investiţii au fost chiar aceşti lideri judeţeni liberali (foşti PDL) care, având funcţia de ministru al Agriculturii şi Pădurilor, nu au aprobat scoaterea din fondul forestier a terenului necesar şi care, având funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava, au cedat în mod nefiresc conducta de gaze, proprietatea primăriilor sucevene, unei societăţi cu capital mixt public-privat Transgaz SA la ordinul guvernului PDL Boc” susţine PSD Suceava.

PSD Suceava susţine că parlamentarii organizaţiei fac demersuri concrete pentru soluţionarea problemei.

„Acestei demagogii ieftine şi acestei lipse de implicare reală în rezolvarea problemelor parlamentarii social-democraţi suceveni le opun demersuri concrete şi poartă şi în aceste zile discuţii cu cei care ar putea determina găsirea unei soluţii: reprezentanţii Direcţiei Silvice Suceava şi reprezentanţii Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, reprezentanţii Ministerului Economiei şi ai Transgaz” se arată în finalul comunicatului. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: