Bătălia pentru injustiţie

Abia când ministrul Tudorel Toader s-a dus după Sebastian Ghiţă la Belgrad am înţeles cum trebuie să funcţioneze noile legi ale Justiţiei. O zice însuşi Ghiţă, personajul care era cât pe ce să ajungă marele conducător, liderul PSD, prim-ministru…, că şi aşa devenise în doar câţiva ani principalul om de afaceri cu statul, inclusiv cu serviciile secrete şi instituţiile de forţă. Zicere după care nici nu mai are nici un rost să mă întreb dacă statul nostru de drept şi-a dat sau nu şi-a dat obştescul sfârşit. De demonstrat.

Despre ce este vorba? Despre probele din dosarele sale penale şi nu numai, despre dovezile corupţiei cuprinse acolo, despre faptele incriminante. Toate trebuie scoase din probatoriu deoarece sunt cică false, ilegal obţinute. Aşadar, chiar dacă acolo sunt dovezi irefutabile, chiar dacă furăciunea, hoţia sunt evidente pentru toată lumea, ei bine, dovezile nu trebuie să conteze în instanţă!

Şi numai că sunt evidente pentru că banii din bugetele naţionale şi locale au dispărut nu se ştie unde(?), vezi rapoartele Curţii de Conturi şi ale altor instituţii. Aşadar nu faptele, furtul, corupţia… sunt ilegale, ci dovezile. Cică respectivele dovezi sunt „false” deoarece au venit de la SRI sau pe alte căi pe care ei înşişi le socotesc „neconforme”. Noile legi tocmai asta vor să facă: să-l oblige pe judecător să nu le folosească pentru a da o sentinţă dreaptă. Nu ştiu cine poate demonstra în afară de judecător că o probă este falsă, la fel cum nu ştiu dacă mai este vreo ţară în care se întâmplă aşa ceva!

De aceea am spus că abia acum am înţeles mecanismul prin care toţi corupţii politici, cei ce au resurse băneşti să se bată în instanţe cu adevărul vor putea scăpa basma curată având de partea lor legile moşite cu atâta grijă de către actuala majoritate pe drumul către injustiţie. Iar lucrul acesta strada l-a înţeles demult, încă de la nenorocita de OUG 13.

Numai mie nu mi-a venit a crede şi am tot sperat că nu poate fi posibil ca vreun reprezentant al cetăţenilor să nu fie de partea adevărului şi a dreptăţii, de partea celor cinstiţi, dar iată că m-am înşelat: e posibil. Nimic nu vor să vadă: nici averile făcute peste noapte, conturile colosale, multe la vedere, altele ascunse pe unde a putut fiecare, nici bogăţia afişată cinic în pofida a peste 40% dintre locuitorii României sărăciţi de politici cleptomane, aşa cum nu contează proba indubitabilă în faţa aleşilor grăbiţi să-şi salveze tovarăşii corupţi.

Iar şanse ca situaţia să se schimbe nu mai sunt. Liderii tari se situează deasupra legii, fiind mai egali decât noi toţi. Nici ANI nu va mai avea incompatibilităţi de cercetat, o întreagă instituţie rămânând fără obiectul muncii în urma modificării legii de către comisia Iordache. Practic ne-am întors la situaţia de dinainte de 1989 când un întreg „popor muncitor”, „eroica noastră clasă muncitoare” nu precupeţeau niciun efort pentru ca nomenclatura să trăiască în huzur. Nici atunci neam de poliţist, procuror ori judecător nu avea voie să se apropie de tovarăşi, destui dintre ei cu crime şi alte infracţiuni la activ.

Tupeul de azi al acuzaţilor cu bani însă e nemărginit: prin posturile TV controlate de ei ameninţă instituţii ale statului de drept, îl ameninţă în faţă pe însuşi ministrul Justiţiei. Sebastian Ghiţă: „Să le explice sârbilor că el, Tudorel Toader, a venit cu probe false să extrădaţi (sic!) un cetăţean… Ştiţi ceva şi cu Tudorel Toader? Ori în căruţă, ori în teleguţă, că aşa, duplicitar, nu mai merge”. Îl dă afară Sebastian Ghiţă pe ministrul Justiţiei? E clar că personajul acesta consideră că Parlament, Guvern, ministru al Justiţiei, toţi trebuie să-i dea ascultare, iar dacă îndrăzneşte la acest nivel e de la sine înţeles că autoritatea statului român este praf şi pulbere. Nu-mi vin pe moment argumente pentru a susţine că statul mai păstrează toate prerogativele-i constituţionale.

Mai am o singură nelinişte: ca oamenii cinstiţi să fie declaraţi hoţi şi corupţi, apoi băgaţi la zdup de noile legi, iar infractorilor, hoţilor, corupţilor, violatorilor, incompatibililor… să li se dea premii şi diplome, inclusiv de doctorat, să fie răsplătiţi pentru serviciu de credinţă în slujba poporului român. Ca să se pună definitiv cruce statului de drept.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: