CARTONAŞUL GALBEN

Moruţan şi cei şapte ani de-acasă făcuţi la fără frecvenţă

Naţionala de fotbal sub 19 ani a României a pierdut calificarea la turneul final al Campionatului European după o înfrângere caraghioasă, în ultimele 13 minute ale partidei cu Ucraina. Principalul „artizan” al eşecului dureros a fost tânărul Moruţan, care şi-a lăsat echipa în zece jucători după un gest infantil.

În naivitatea lui, fotbalistul, ajuns acum pe „cai mari” la FCSB, şi-a scos tricoul după ce a marcat ştiind că mai are un cartonaş galben. Acum faptul este consumat şi nu putem să mai facem nimic şi îl scuzăm pe Moruţan. Dar nu ne putem abţine să nu-i reamintim că prostia pe care a comis-o demonstrează că a făcut cei şapte ani de acasă la fără frecvenţă, năruind munca de câţiva ani a unei echipe şi interzicând colegilor săi, poate mai puţin norocoşi, să se afirme la un turneu final.

Şi înainte s-a jucat fotbal în România, însă, deşi tentaţiile erau mai mici, tinerii arătau mai multă responsabilitate şi respect pentru meseria lor. Acum, toţi copilaşii visează la munţi de bani şi nu pot să apară pe teren fără freză şi tatuaj, iar atunci când ajung pe micile ecrane li se pot citi pe buze citatele din literatura clasică pe care le folosesc atunci când greşesc.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI