CJ Suceava a decis să înceapă procedurile înfiinţării Parcului Industrial în zona Centrului Economic Bucovina

> Dan Ioan Cuşnir a cerut să fie făcută o analiză a cauzelor eşecului Centrului Economic pentru a nu se repeta şi la Parcul Industrial

Consiliul Judeţean Suceava a decis, vineri, cu o singură abţinere, iniţierea demersurilor de constituire a unui parc industrial pe amplasamentul şi în vecinătatea Centrului Economic Bucovina, potrivit unui proiect de hotărâre iniţiat de conducerea CJ Suceava.

În cadrul dezbaterilor, consilierul PSD Dan Ioan Cuşnir a spus că, după opinia sa, în acest proiect trebuia să fie delimitat foarte clar şi unde se va dezvolta Aeroportul Suceava, unde vor fi amplasate terminalul 2 şi terminalul 3, dar şi unde va putea fi construită o a doua pistă a aeroportului.

 „Ne aşteptam la ceva mai pragmatic”, a spus Cuşnir, care a subliniat că pentru ca noul parc industrial să fie credibil, ar fi trebuit să existe o analiză a cauzelor eşecului Centrului Economic Bucovina, pentru ca greşelile să nu fie repetate, dar şi o listă minimală cu firme interesate de a investi în acest parc industrial.

Mai mult, el a spus că se impunea şi o analiză din care să reiasă motivele pentru care parcul industrial nu se realizează în zona fostului CET sau la Şcheia, mai ales că la Şcheia sunt 370 de firme.

Cuşnir a mai declarat că asocierea cu primăriile Suceava, Salcea şi Adâncata o percepe ca pe o asociere politică şi crede că era mai credibilă o asociere a CJ Suceava cu USV.

El a mai spus că este îngrijorat ca firma care va administra acest parc industrial înfiinţată de CJ Suceava să nu aibă soarta Societăţii de Drumuri şi Poduri, care a falimentat.

Preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a răspuns că ceea ce se prezintă acum este o strategie a Consiliului Judeţean cu paşii de urmat pentru înfiinţarea parcului industrial şi că vor urma studii de oportunitate şi de fezabilitate.

Flutur a menţionat că locul a fost ales în acea zonă pentru că acolo are Consiliul Judeţean Suceava teren şi clădiri construite cu fonduri europene.

„Trebuie să găsim o utilitate acestor terenuri şi clădiri. Vrem să aducem investitori acolo, iar la viitoarele târguri vom putea prezenta acest proiect”, a spus preşedintele CJ Suceava, care a menţionat că nu întotdeauna investitorii vor putea fi atraşi „din prima”, dar că trebuie făcute toate procedurile legale pentru ca acest parc industrial să devină realitate.

Consilierii PSD au cerut pauză de consultări pentru a stabili cum votează, iar după aceste consultări proiectul a fost votat cu o singură abţinere.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: