David Arcip, pentru a treia oară campion al României la tenis de câmp

Duminică, 25 martie, la Bucureşti, s-a desfăşurat Turneul Campionilor la care au participat câştigătorii turneelor organizate la nivel naţional în această iarnă. În faza finala a competiţiei, pentru obţinerea titlului de campion la cele trei categorii de vârstă (Nivel Verde – 10 ani, Nivel Portocaliu – 9 ani şi Nivel Roşu – 8 ani), s-au luptat aproape 50 de campioni din toate zonele României. La doar 9 ani, fălticeneanul David Arcip a devenit pentru a treia oară campion al României la tenis de câmp, în circuitul naţional Tenis10, cel mai mare sistem de tenis dedicat copiilor din toată ţara.

Un alt copil talentat din Fălticeni a fost prezent duminică în premieră la Turneul Campionilor, Iustin Andrei, reuşind o clasare foarte bună, locul al III-lea, la Nivelul Roşu. Conform instructorului Marcel Dascălu, este un copil cu un potenţial deosebit, care a ratat să joace finala la punctul decisiv din semifinală, după un meci foarte frumos, cu dese răsturnări de situaţie.

„Am fost onoraţi să ne calificăm pentru a treia oară consecutiv la Turneul Campionilor, şi tot de atâtea ori să fim câştigători prin acelaşi David Arcip. Chiar de la începutul turneului a suferit o accidentare urâtă la şold şi la cot, fiind pe punctul de a abandona competiţia. Dar aşa cum îl ştim pe David, un luptător, cu lacrimi de durere în ochi, a strâns din dinţi, s-a mobilizat şi a continuat lupta sportivă. A făcut o finală frumoasă cu un copil din Craiova, scor final 0-4, fiind aplaudat pentru execuţiile sale. Puterea de concentrare, viteza de deplasare ieşită din comun, loviturile explozive şi precise, sunt calităţile unui campion”, ne-a declarat instructorul Marcel Dascălu.

Fălticenenii au luat cele mai multe medalii la două turnee organizate de FRT

Înainte de Turneul Campionilor de la Bucureşti, micii tensimeni care se pregătesc la ACS „Nada Florilor” Fălticeni au fost prezenţi la un concurs Tenis10 FRT, organizat la Braşov, sâmbătă, 24 martie, de Federaţia Română de Tenis, la care au participat copii din Aiud, Baia Mare, Braşov, Bucureşti, Craiova, Constanţa, Fălticeni, Rădăuţi, Târgu Mureş şi Zărneşti. La Nivelul Roşu – începători, locul I a fost ocupat de fălticeneanul Dennys Filipciuc, la Nivelul Roşu FRT, fălticeneanul Iustin Andrei a ocupat locul I iar colegul său de club, Matei Ursache locul 3. La Nivelul Portocaliu FRT, finala a fost jucată între tenismenii fălticeneni, locul I revenind lui David Arcip, locul al II-lea – Matei Strugariu, iar pe locul al IV-lea s-a clasat fălticeneanca Lorena Sârbu.

„A fost un concurs foarte bine organizat de coordonatorul FRT, Ferry Lechner, care a fost plăcut surprins de numărul mare de sportivi, dar şi de calităţile copiilor noştri. Pe lângă copiii care au urcat pe podium, jocuri frumoase au mai făcut Maria Costea şi Răzvan Grigore. Felicitări copiilor şi părinţilor pentru efortul depus. Trebuie să le mulţumesc şi sponsorilor noştri, Andy Stan de la Romfour, Grigore Florea de la Raitar şi primarului Cătălin Coman”, a precizat instructorul de tenis Marcel Dascălu.

Duminică, 18 martie, micii sportivi de la Secţia de tenis a ACS „Nada Florilor” au fost prezenţi la Săbăoani, la „Cupa Wilson”, competiţie naţională de tenis de câmp – Tenis 10, organizată de Tenis Club Municipal Roman, în parteneriat cu Primăria comunei Săbăoani, sub egida Federaţiei Române de Tenis. La acest turneu au participat copii din Câmpulung Moldovenesc, Fălticeni, Piatra Neamţ, Rădăuţi, Roman, Suceava şi Săbăoani. La Nivelul „Roşu starter”, locul al II-lea a fost ocupat de Dennis Filipciuc (Fălticeni). La Nivelul „Roşu challenger”, locul I a fost ocupat de Iustin Andrei (Fălticeni), locul al II-lea de Matei Ursache (Fălticeni), locul al III-lea de Teodora Sfîrnaciuc (Rădăuţi). La Nivelul „Portocaliu challenger”, locul I a fost ocupat de Karlo Piticaru (Câmpulung Moldovenesc).

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: