Program naţional de centuri ocolitoare, bugete locale transparente, redevenţe

Preşedintele Ligii Aleşilor Locali din PNL, Gheorghe Flutur, preşedinte al PNL Suceava, s-a pronunţat, în cadrul Biroului Permanent al acestui for, pentru un program naţional de realizare de centuri ocolitoare, pentru bugete locale transparente şi pentru ca redevenţele să rămână la bugetele locale, dar şi pentru soluţionarea problemei terenurilor părăsite din interiorul localităţilor.

Astfel, în cadrul şedinţei care s-a desfăşurat la sfârşitul săptămânii şi la care a participat şi liderul PNL, Ludovic Orban, preşedintele Gheorghe Flutur s-a pronunţat pentru ca bugetele să fie transparente şi ca din redevenţe să rămână bani la bugetele locale, şi nu în totalitate la regii care au profit de 80 la sută.

„Trebuie să rămână redevenţe ca să nu mai mergem după bani să ne protejăm de ape, ape care sunt gestionate de companii sau regii naţionale care duc tot profitul la Bucureşti” a spus Flutur, care a menţionat că, de exemplu, în judeţul Suceava ar putea rămâne bani din redevenţele pentru exploatarea de apă, lemn, gaz, sare, piatră, minereuri.

„Asta ar duce la stoparea, la diminuare migraţiei politice”, a spus liderul liberal care crede că migraţia politică va fi diminuată dacă bugetele locale şi judeţene sunt îndestulate cu fonduri şi nu este nevoie de intervenţii la autorităţile centrale.

El a mai spus că a cerut un program special pentru centuri ocolitoare.

„Suntem supraaglomeraţi. Sunt zone în România supraaglomerate. Trebuie să scoatem traficul greu de camioane, tractoare, dar şi căruţe din oraşe şi chiar din comune, printr-un program care să finanţeze drumuri ocolitoare. Este obligatoriu. Aceste investiţii trebuie să rămână la latitudinea judeţelor, pentru că nu ar trebui să hotărască centrul aceasta”, a spus Flutur.

Liderul liberal a mai cerut o legislaţie pentru ca autorităţile locale să aibă prioritate în a stabili ce să se facă cu anumite terenuri „enclave” din interiorul localităţilor care zac, stau degeaba şi nu produc, cum ar fi terenuri de la ADS, staţiuni de cercetare care nu produc, terenuri nefolosite ale unor unităţi militare, sau hectare întregi de triaje CFR.

„Nimeni nu face nimic. Ar trebui să le dăm o utilitate. Sunt enclave care merg până în centrul oraşelor. Au unele oraşe o criză de spaţii şi dacă baţi la poartă şi intri vezi că aceste terenuri nu sunt folosite”, a spus Flutur.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: