În prima săptămână a etapei întâi de înscriere în clasa pregătitoare

Peste 3900 de cereri depuse în judeţul Suceava

Peste 3900 de cereri au fost depuse în judeţul Suceava în primele două zile ale etapei întâi de înscriere în clasa pregătitoare, cele mai multe dintre aceste cereri fiind pentru copii cu vârsta de şase ani, împliniţi până la data de 31 august 2018, inclusiv.

Potrivit unei situaţii preliminare întocmite de MEN, în intervalul 8-15 martie 2018, s-au depus 3933 de cereri de înscriere în învăţământul primar din judeţul Suceava, din care 3387 de cereri pentru înscrierea copiilor cu vârsta de şase ani, împliniţi până la data de 31 august 2018, inclusiv, iar 546 de cereri pentru înscrierea copiilor cu vârsta de 6 ani, împliniţi începând cu data de 1 septembrie 2018.

„În prima etapă, părinţii sau tutorii legali îşi pot înscrie copiii până în data de 26 martie, inclusiv. Cererea-tip se poate completa la secretariatul unităţii de învăţământ la care părintele doreşte înscrierea copilului sau online, în interiorul perioadelor din calendarul aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale. Validarea cererilor-tip completate online este obligatorie şi se realizează în unitatea de învăţământ aleasă pentru înscriere, în prezenţa părintelui şi a cel puţin unuia dintre membrii comisiei, zilnic, între orele 8 – 18:00 (luni-vineri)”, menţionează MEN.

În data de 30 martie, vor fi afişate, atât în unităţile de învăţământ, cât şi pe site-urile acestora şi ale inspectoratelor şcolare judeţene/ al municipiului Bucureşti, copiii înmatriculaţi, informaţii privind numărul locurilor rămase libere şi lista copiilor neînscrişi după prima etapă.

A doua etapă a înscrierii copiilor în învăţământul primar va avea loc în perioada 12 -18 aprilie 2018, iar rezultatele vor fi afişate în data de 23 aprilie, în timp ce între 24 aprilie şi 4 mai, inspectoratele şcolare vor soluţiona toate cazurile nerezolvate după finalizarea etapei a doua.

Reamintim că pentru anul şcolar 2018-2019 sunt propuse 350 de clase pregătitoare în unităţile de învăţământ preuniversitar sucevene, cu 7112 locuri.

Conform IŞJ Suceava, din cele 350 de clase pregătitoare propuse în planul de şcolarizare pentru anul şcolar viitor, 337 de clase sunt pentru învăţământul preuniversitar de masă, alte 6 clase vor fi în învăţământul special, iar 7 clase în învăţământul particular.

De precizat este că pentru anul şcolar curent au fost propuse tot 350 de clase pregătitoare.

Evaluarea psihosomatică a copiilor în vederea înscrierii lor în clasa pregătitoare se desfăşoară în opt centre din judeţul Suceava, în perioada 1-23 martie

Evaluarea psihosomatică a preşcolarilor se va realiza în prezenţa părintelui/ tutorelui legal care îl însoţeşte, iar cererile prin care părinţii solicită evaluarea psihosomatică vor fi furnizate de către psihologii examinatori şi vor fi completate în ziua evaluării.

Rezultatul evaluării dezvoltării psihosomatice va fi comunicat în scris în ziua evaluării prin eliberarea unei recomandări, iar programările în vederea evaluării, se fac telefonic, la responsabilul de centru/ zonă, de luni până vineri, între orele 10 – 17.

Părinţii sau tutorii care însoţesc copiii la evaluarea psihosomatică trebuie să prezinte o copie după certificatul de naştere şi o adeverinţă de la medicul de familie cu specificaţia „clinic sănătos” sau „apt pentru şcoală”.

Centrele de evaluare psiho-somatică din judeţul Suceava sunt organizate pentru zona Suceava la Liceul cu Program Sportiv şi la GPP „Prichindel”, pentru zona Rădăuţi la Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu”, pentru zona Fălticeni la Şcoala Gimnazială „Ioan Ciurea”, pentru zona Gura Humorului la Şcoala Gimnazială „Petru Comarnescu”, pentru zona Câmpulung Moldovenesc la Şcoala Gimnazială „Bogdan Vodă”, pentru zona Vatra Dornei la Liceul Teoretic „Ion Luca”, iar pentru zona Vicovu de Sus la Liceul Tehnologic „Ion Nistor”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: