Horst Seehofer, „bunul prieten şi coleg” al lui Gheorghe Flutur, numit ministru federal de Interne al Germaniei

Horst Seehofer, preşedinte al CSU, formaţiunea politică bavareză parteneră a partidului cancelarului Angela Merkel, a fost numit ministru federal de Interne al Germaniei, acesta fiind un „bun prieten şi coleg” cu Gheorghe Flutur, cu care a colaborat când ambii erau miniştri ai Agriculturii, dar şi când Seehofer a deţinut funcţia premier al landului Bavaria şi Flutur de preşedinte al CJ Suceava.

Gheorghe Flutur a avut, în trecut, mai multe întrevederi cu Horst Seehofer, pe care l-a numit „bunul meu prieten şi coleg”, precizând că relaţiile de colaborare dintre ei s-au consolidat când ambii ocupau funcţia de ministru al Agriculturii, în România, respectiv Germania.

Flutur a participat şi la mai multe întâlniri politice cu Horst Seehofer în condiţiile în care CSU, care face parte din PPE, a asigurat consultanţă electorală pentru formaţiunea politică a lui Flutur.

Horst Seehofer a fost în perioada 1992-1998 ministru federal al Sănătăţii, în cabinetul condus de Helmut Kohl, a fost între 2005 şi 2008 ministru federal al Agriculturii şi Protecţiei Consumatorului în cabinetul Angela Merkel, iar din 2008 până în prezent ministru preşedinte (prim ministru) al Bavariei, fiind numit ministru federal de Interne în cel de-al patrulea cabinet al Angelei Merkel.

El este din 2008 preşedinte al CSU. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: