Guvernul se joacă cu noi

> Cei din Guvern au venit cu două trasee de autostradă în Moldova, ca să ne certăm noi pe unde să treacă şi să nu treacă pe nicăieri. De ce nu mă legi cu lumea civilizată, tu Guvern de la Bucureşti? se întreabă Gheorghe Flutur

Preşedintele PNL Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, sâmbătă, la întâlnirea regională a organizaţiilor PNL din judeţele Moldovei, că această zonă va rămâne în continuare în sărăcie dacă nu se realizează autostrada care să lege Moldova de Ardeal şi de Occident şi crede că Guvernul a venit cu două trasee de autostradă pentru Moldova ca să nu facă niciunul.

„Noi încă nu am traversat Carpaţii. Am aderat de mai bine de 10 ani în Uniunea Europeană, dar mă simt ca om al zonei Moldovei, ca sucevean, ca bucovinean, nedreptăţit şi pare că e pedepsită zona noastră. De ce nu mă legi cu lumea civilizată, tu Guvern de la Bucureşti?”, a întrebat Flutur în cadrul întâlnirii.

El a arătat că în zona Moldovei, la Iaşi, Bacău sau Suceava s-au făcut prea multe simpozioane despre cum se combate sărăcia în Moldova şi au rămas doar simpozioanele.

„Să ai investiţii în infrastructură în toată Moldova cât pentru un judeţ din sudul ţării este o jignire mare şi o pedeapsă pentru această zonă. Diferenţa este uriaşă între Ardeal şi Moldova. Când mă uit, la Turda se învârt macaralele şi fac autostradă şi o să iasă imediat spre Occident. Cum să-i mai ajungi?”, s-a întrebat liderul liberal.

El a adăugat că, în schimb, autorităţile din Iaşi, Bacău sau Suceava au mărit numărul de curse cu oameni care pleacă la muncă în străinătate.

„Acesta este efectul politicii socialiste şi trebuie să spună liberalii care este reţeta, dar pe bune, când venim la guvernare”, a mai declarat Flutur.

El consideră că în loc să se aprobe fonduri pentru câte doi kilometri de drum la mulţi primari din toată ţara, drumuri care în trei ani se strică, mai bine s-ar rezolva problema de a lega Moldova de lumea civilizată şi de dezvoltare.

 „Asta a fost o politică de a lega primarii de glie, a fost o politică greşită, periculoasă, şi din punctul meu de vedere o politică ce înseamnă ceva mai mult din răsărit decât de lumea civilizată”, a spus preşedintele CJ Suceava.

El a arătat că în Moldova mai este o problemă.

„Au zis să vedem dacă facem (autostrada n.r.) Iaşi-Tg. Mureş sau Iaşi-Bacău-Braşov. Adică să nu se facă niciuna şi să ne certăm noi pe unde să treacă şi să nu treacă pe nicăieri”, a spus Flutur.

Liderul liberal consideră că PNL trebuie să ceară ca Guvernul să străpungă Munţii Carpaţi cu autostradă.

 „Părerea mea este că trebuie să cerem să străpungă muntele, cu bani europeni. Am văzut că ne aburesc cu o porţiune care să vină de la Iaşi la Tg. Neamţ. Acolo e şes şi putem merge şi pe un drum rapid. Străpungeţi voi muntele spre Boresc sau unde veţi vrea, cu bani europeni, că şi aşa nu reuşim să-i cheltuim, şi vom vedea noi mai departe”, a declarat Flutur.

El consideră că fără autostradă care să lege judeţele Moldovei de lumea civilizată şi de dezvoltare înseamnă „condamnarea la sărăcie a Moldovei”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: