Cum se ţine obrazul

Are şi poşta noastră destule bube în cap, cele mai multe datorate în special numărului redus de factori poştali şi indisciplinei unora dintre ei, dar, dacă nu pierd de-a dreptul scrisorile (iar unele conţin facturi…), oricum le face să ajungă la timp destinatarilor.

Am aşteptat până joi, 15 martie, factura Telekom pentru telefonul fix. Din 3 martie am primit repetate mesaje prin amintitul telefon, dar şi prin SMS pe cel mobil, precum că s-a întocmit factura pe februarie, în valoare de…, al cărei termen de achitare este până la…, altfel se puneau majorări etc. etc. Am găsit-o în sfârşit… în cutia poştală, după ce la interfon m-a sunat o femeie care s-a pretins a fi … poşta.

Fără să mă uit mai serios la plic, m-am repezit la telefon şi l-am sunat direct pe directorul sucursalei sucevene a POŞTEI ROMÂNE. I-am reclamat situaţia şi m-a întrerupt. „Scrie pe plic cine-l livrează?” , mă întreabă dânsul calm. „A, da, scrie «livrat de AK Post. Data prezentării: 05.03.2018». În zece zile ajungea şi sergentul lui Alecsandri de pe front acasă, la Vaslui!…” „Îmi place gluma, dar firma este privată. E interesant de ce-a minţit cucoana care a adus plicul zicând că e de la poştă? Nu îşi asumă răspunderea pentru întârziere?”

Vreau să precizez că în fiecare lună se întâmplă la fel. Exasperat, am plătit de câteva ori prin internet. Dar eu vreau să ştiu ce plătesc, să văd factura, să o pot ataca în termenul legal, dacă mi se pare incorectă, fără ca să fac o plată pe care ulterior să o contest.

Este, desigur, vorba de sume mici, nu merită să faci gălăgie pentru ele, ar spune cei vinovaţi. Dar până la urmă ei încasează în final o sumă mare, pentru care cel ce o plăteşte îşi pune obrazul. Care mie mi se pare gros. E adevărat că, iată, este al celui plătit să-mi aducă acasă plicul în termen rezonabil…

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: