Handbal masculin

CSU Suceava a câştigat amicalul cu Ştiinţa Bacău

CSU Suceava joacă următorul meci oficial din cadrul Ligii Naţionale de handbal masculin abia joi, 22 martie, pe terenul formaţiei Minaur Baia Mare. Pentru a-şi ţine jucătorii în „priză” pentru acest final greu de campionat, tehnicienii suceveni au perfectat un amical în compania echipei CSŞM Bacău, liderul Seriei I a Diviziei A.

Partida a avut loc la finele săptămânii trecute în sala „Dumitru Bernicu”, de la LPS Suceava, şi s-a disputat pe durata a trei reprize, două normale, de 30 minute fiecare, şi una pe durata a 10 minute. Sucevenii au reuşit să se impună după două reprize cu scorul de 34–26, într-un meci test în care scorul de pe tabela de marcaj nu a contat foarte mult.

Antrenorii Adrian Chiruţ şi Iulian Andrei au rulat în teren tot lotul pe care l-au avut la dispoziţie, acesta fiind unul din obiectivele fixate pentru această întâlnire. Prima repriză a fost una destul de echilibrată, cu o echipă oaspete ce a profitat de greşelile individuale ale gazdelor, pe fondul unui joc al studenţilor în care concentrarea nu a ajuns la cotele din meciurile oficiale, cu miză. La pauză, CSU Suceava a condus cu scorul de 17–14, în partea a doua distanţându-se decisiv, mai ales în ultimele 10 minute, iar după 60 de minute scorul a fost 34–26.

„A fost un meci şi un antrenament foarte bun pentru noi şi cred că şi pentru echipa din Bacău. Am ţinut să facem această partidă test, deoarece pauza dintre etape era prea mare, mai ales acum pe final de retur şi înaintea fazei a doua, când trebuie să fim tot timpul într-o formă sportivă foarte bună. Pe total sunt mulţumit de evoluţia echipei noastre, chiar dacă au mai apărut greşeli neforţate pe fondul relaxării normale, dintr-un meci fără miză. Jucătorii au punctat bine şi la capitolul efort şi mă bucur c-am rulat tot lotul şi n-au apărut accidentări”, a explicat antrenorul sucevenilor, Adrian Chiruţ.

Tânărul jucător sucevean care a debutat pe prima scenă a handbalului masculin românesc în jocul cu CSM Făgăraş, Claudiu Lăzurcă, a reuşit cinci goluri, din care două din 7 metri, el fiind la a doua prezenţă în teren pentru seniorii de la Suceava.

Claudiu Lăzurcă este încă junior II şi evoluează pentru echipele de juniori I şi II de la LPS Suceava, pregătite de antrenorii Răzvan Bernicu, respectiv Iulian Dugan.

În acest meci cu Ştiinţa Bacău, Universitatea a folosit portarii: C. Tcaciuc, Bobeică şi Duman, dar şi jucătorii Costea (4 goluri), Târzioru (4), Burlacu (3), Petrea (2), Sandu (2), Lăzurcă (5), Alexa (1), Dusan Sipka (2), Polocoşer (2), Olariu (3), Cotinghiu (2), Potera (3), Tofănel (1).

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: