Depozit de ţigări de contrabandă descoperit în gospodăria unui localnic din Ulma

Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Suceava – I.T.P.F Sighetu Marmaţiei au descoperit joi, 15 martie, un veritabil depozit de ţigări de contrabandă.

Stocul de marfă pentru piaţa neagră a fost depistat în gospodăria unui localnic din comuna Ulma, aproape de sursă, respectiv frontiera cu Ucraina.

Având informaţii despre posibilitatea ca la adresa vizată să existe marfă de contrabandă, în baza mandatului emis de către Judecătoria Rădăuţi, poliţiştii de frontieră au descins, în jurul orei 16, la locuinţa lui C.T., un bărbat de 55 de ani.

L-au găsit acasă şi au demarat acţiunea în timpul căreia, într-o anexă din gospodărie, au găsit zeci de baxuri de ţigări cu timbru ucrainean.

La inventariere, poliţiştii au numărat exact 44.940 de pachete, a căror valoare se ridică la suma de 526.000 lei, dar n-au reuşit să afle pe loc, de la proprietar, în ce împrejurări apăruse marfa ilegală în gospodăria lui.

„Pe timpul acţiunii, proprietarul imobilului, G. T., a acuzat o stare de rău, fapt pentru care a fost solicitată prin serviciul de urgenţă 112 o ambulanţă care l-a transportat la Spitalul Municipal Rădăuţi, pentru efectuarea de îngrijiri medicale, fără a necesita însă internare”, a transmis comisar-şef Ilie Poroch Seriţan, purtător de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Suceava.

În curtea lui G.T. poliţiştii au găsit şi două autoturisme de teren înmatriculate în Marea Britanie, despre care verificările efectuate au stabilit că fuseseră folosite la transportul ţigărilor.

După percheziţie, ţigările au fost confiscate, iar maşinile, în valoare de 23.000 de lei, au intrat în custodia autorităţilor, pentru continuarea cercetărilor.

„În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, iar în continuare se desfăşoară activităţi specifice, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, în vederea documentării întregii activităţi infracţionale, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun” a transmis reprezentantul Poliţiei de Frontieră Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Un comentariu

  1. Troianut face moscari . Mai are bacsuri ascunse

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: