Marian Andronache a fost ales preşedinte al Organizaţiei Judeţene PMP Suceava

> Contracandidatul Gheorghe Jucan a demisionat în timpul conferinţei

Preşedinte al Organizaţiei Judeţene Suceava a PMP a fost ales, sâmbătă, Marian Andronache, viceprimarul Sucevei, care este în acelaşi timp şi preşedinte al Organizaţiei Municipale PMP Suceava, vicepreşedinte naţional al PMP şi preşedintele Ligii Aleşilor Locali PMP Suceava.

El nu a avut contracandidat, după ce Gheorghe Jucan, înscris în cursă, a demisionat în timpul conferinţei judeţene de alegeri a PMP Suceava, acuzând grave carenţe în organizarea alegerilor.

Jucan a depus mai multe demisii la prezidiul conferinţei, imediat după ce fostul preşedinte interimar al organizaţiei judeţene, Eugen Tomac, a prezentat activitatea organizaţiei în perioada de peste un an în care a condus-o.

De remarcat este că, înaintea începerii conferinţei de alegeri, câteva zeci de persoane au protestat în faţa complexului Zamca, unde s-a desfăşurat şedinţa, afişând bannere prin care cereau alegeri libere la PMP Suceava.

După ce a primit demisiile, Eugen Tomac a spus că ştia că sunt colegi nemulţumiţi în partid şi că regretă situaţia, dar a menţionat că, probabil, unii dintre cei care au protestat nu ştiau de ce o fac. El a adăugat că s-a încercat să se pună o pată pe această reuniune şi le-a transmis celor care cred că pot face „jocuri mărunte” în PMP că nu va permite aşa ceva.

În discursul său, Marian Andronache a arătat că organizarea conferinţei de alegeri s-a făcut statutar şi potrivit regulamentelor şi că a intervenit o singură dată la Comisia de organizare a Alegerilor, atunci când a cerut înscrierea candidaturii lui Gheorghe Jucan, care nu îndeplinea toate condiţiile, pentru că nu avea plătită cotizaţia. Andronache a prezentat chitanţa cu care a plătit el suma de 2.700 de lei, restanţa lui Jucan, pentru că dorea competiţie în cadrul partidului. Şi s-a arătat dezamăgit că acesta a demisionat, precizând că suma pe care a achitat-o va fi folosită pentru plata datoriilor partidului.

De menţionat este că Marian Andronache a recunoscut că activitatea Organizaţiei Judeţene PMP Suceava a fost afectată după alegerile parlamentare din 2016, iar tensiunile au răbufnit în 2017.

„Nu vreau să pierd absolut niciun membru. Cei care au avut de plecat au plecat. Vreau să instaurăm ordinea şi disciplina în PMP” a spus Andronache.

Deşi deţine numeroase funcţii în PMP, Marian Andronache a recunoscut că nu are suficientă experienţă politică şi a anunţat că va atrage în partid oameni experimentaţi, spunând că PMP Suceava va avea porţile deschise pentru atragerea de noi membri, dar şi pentru revenirea în partid a unor foşti membri care au refuzat să mai facă politică din cauza vechii conduceri a organizaţiei judeţene. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!