Jocurile de noroc, aport consistent la veniturile Metrologiei

Serviciul Judeţean de Metrologie Legală (SJML) Suceava a controlat, în 2017, din punct de vedere metrologic, 4.669 de mijloace de măsurare, la care se adaugă etalonarea a 363 de asemenea mijloace, veniturile din această sursă fiind de 459.981 de lei, se arată într-o informare asupra activităţii acestei structuri. Potrivit informării, anul trecut, realizările au fost de 1,13 milioane de lei, aproximativ egale cu cele din anul 2016, acestea provenind din activităţile de etalonări-verificări metrologice; autorizări-atestări pentru supraveghere metrologică; inspecţii şi testări inopinate; control prin măsurare la produselor preambalate; din activitatea de verificare tehnică a mijloacelor pentru jocuri de noroc.

„Solicitările pentru servicii metrologice şi tehnice sunt de la operatori economici şi persoane fizice din domeniul tranzacţiilor comerciale, reparaţiilor auto, utilităţilor publice, jocurilor de noroc şi de divertisment” se precizează în informare.

Astfel, inspecţiile şi controalele la produsele preambalate au adus un venit de 7.443 de lei, vizate fiind 20 de sortimente de la nouă operatori economici. De pe urma eliberării de autorizaţii şi avize, inclusiv a testării a 199 de mijloace de măsurare, s-a încasat suma de 84.846 de lei. Din controlul tehnic al mijloacelor de jocuri de noroc s-au adunat 583.031 de lei, adică cea mai mare parte a veniturilor SJML. La acestea din urmă, lucrătorii specializaţi au făcut 2.080 de verificări tehnice iniţiale şi periodice.

Serviciul Judeţean de Metrologie Legală Suceava funcţionează în subordinea Direcţiei Regionale de Metrologie Legală Bacău şi are drept obiective asigurarea căilor de realizare a uniformităţii măsurărilor, a exactităţii şi compatibilităţii măsurărilor, cât şi a corelării măsurărilor cu etaloanele acceptate ca referinţă.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!