În perioada premergătoare sărbătorilor pascale

Inspectorii sanitari veterinari verifică târgurile, pieţele, unităţile de procesare, magazinele şi unităţile de alimentaţie publică

Directorul DSVSA Suceava, medicul veterinar Ioan Corduneanu, a declarat vineri că au început controalele tematice specifice în perioada premergătoare sărbătorilor pascale, verificările vizând modul de respectare a condiţiilor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor în târgurile de animale, pieţele agroalimentare, unităţile de tăiere, procesare, depozitare, comercializare şi unităţile de alimentaţie publică din judeţ.

Corduneanu a spus că controalele tematice se desfăşoară până la 7 aprilie a.c., fiind stabilite zonele, programul, graficul şi echipele care vor efectua verificările, el adăugând că în cadrul acţiunilor de control sunt angrenaţi medici veterinari din cadrul instituţiei, din circumscripţiile sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, dar şi din circumscripţiilor sanitare veterinare zonale.

Corduneanu a precizat că se aşteaptă solicitările din partea primăriilor privind organizarea unor spaţii amenajate temporar pentru sacrificarea mieilor în condiţiile legii, în care să se asigure supravegherea sanitară veterinară în care sunt respectate condiţiile prevăzute de legislaţie. În cazul în care vor fi astfel de solicitări şi DSVSA Suceava va autoriza aceste spaţii, activitatea de sacrificare a mieilor în spaţiile amenajate temporar se va realiza înainte cu o săptămână de paştele catolic şi cel ortodox.

El a menţionat că acţiunile de control au ca scop prevenirea apariţiei toxiinfecţiilor alimentare, dar şi asigurarea unui comerţ cu produse sigure din punct de vedere sanitar-veterinar.

Într-un comunicat de presă al ANSVSA se precizează printre altele că fiecare DSVSA din fiecare judeţ are stabilit un program de lucru pentru perioada 5 martie – 7 aprilie a.c. în baza căruia medicii veterinari vor efectua controale şi verificări ale modului în care sunt respectate condiţiile sanitare veterinare în obiectivele supuse controlului sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor.

Potrivit comunicatului de presă, permanenţa este asigurată în această perioadă, în zilele de sâmbătă şi duminică, iar la sediul direcţiilor şi circumscripţiilor vor fi afişate programul de lucru, numele medicului veterinar responsabil şi numărul de telefon la care consumatorii pot sesiza orice aspect privind nereguli în domeniul siguranţei alimentelor.

Sursa citată precizează că în toate pieţele agroalimentare şi în alte locuri special amenajate în care se valorifică carnea şi celelalte produse de origine animală se asigură necesarul de personal sanitar veterinar şi permanenţa acestuia, inclusiv în zilele de sâmbătă şi duminică.

„Pentru eficientizarea acestor acţiuni, medicii veterinari vor solicita, ori de câte ori consideră necesar, sprijinul altor autorităţi competente judeţene/locale (primării, consilii judeţene, instituţii ale prefectului, ANAF, ANPC, MS etc.) în vederea organizării unor acţiuni comune de inspecţie şi control, în limita competenţelor stabilite prin legislaţia în vigoare şi în baza protocoalelor de colaborare încheiate cu alte autorităţi” se menţionează în comunicat. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: