Rugbi, Divizia Naţională

CSM Suceava a pierdut duelul cu liderul Tomitanii Constanţa

> Într-un meci contând pentru etapa a VIII-a, Tomitanii Constanţa – CSM Suceava 36-9

În primul meci oficial al anului 2018, rugbiştii de la CSM Suceava au evoluat pe terenul liderului la zi al Diviziei Naţionale, Tomitanii Constanţa. După un joc cu mare consum de energie din partea celor 30 de sportivi, gazdele s-au impus cu 36-9.

„Eu zic că ne-am prezentat bine la acest meci în care am întâlnit cea mai valoroasă grupare din eşalonul secund al rugbiului românesc. Am avut şi moment bune de joc, dar au fost şi multe faze în care nu am avut continuitate.

S-a văzut din plin lipsa de experienţă a tinerilor noştri jucători, însă eu sunt convins că ei vor creşte de la meci la meci” a declarat antrenorul echipei CSM Suceava, Marius Colţuneac.

Punctele formaţiei sucevene au fost reuşite de Sabin Creţu din lovituri de pedeapsă.

După ce în tur au suferit la capitolul fizic pe finalurile de joc, rugbiştii suceveni au reuşit să facă un stagiu de pregătire centralizată de 7 zile la Mălini, cantonament care a fost asigurat de firmele AC Mobile şi Expertoptic, conduse de doi foşti jucători ai echipei, Alin Creţu şi Andrei Puiu.

„Am avut parte de un cantonament bun, în care jucătorii s-au conformat la cerinţele mele. Chiar dacă a fost o perioadă mai grea, jucătorii au înţeles necesitatea acestui stagiu de pregătire. Am avut trei antrenamente pe zi, iar jucătorii nu prea au fost obişnuiţi cu acest mod de încărcătură fizică, dar s-a acumulat foarte bine. Avem o echipă cu mulţi jucători tineri, pe care am încercat să-i integrăm cât mai repede, cu toate că sunt conştient că nu putem acest lucru într-o perioadă scurtă. Sperăm ca de la meci la meci să crească şi să ne ajute mai mult. Dacă din punct de vedere fizic stăm bine, mai avem de lucrat pe compartimente. Chiar dacă am stat 7 zile în cantonament, nu a fost destul timp să punem toate lucrurile la punct. Vom munci în continuare, mai ales pe pachetul de înaintare, unde suntem puţin descoperiţi” a explicat Marius Colţuneac.

Tehnicianul sucevenilor a mai adăugat că din anul 2010, echipa a făcut doar un singur cantonament, iarna trecută, la Vatra Dornei.

„Banii de la minister sunt foarte puţini şi de aceea mulţumim Primăriei municipiului Suceava, Consiliului Local Suceava pentru că ne sprijină şi, cu siguranţă, fără ajutorul lor nu ne-am fi putut desfăşura activitatea. Cantonamentul a fost asigurat de principalii noştri sponsori, Alin Creţu de la firma AC Mobile, şi Andrei Puiu, de la Expertoptic, Asociaţia Prietenii Rugby-ului din Bucovina” a completat Marius Colţuneac.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!