Conferinţă

„Biserica Ortodoxă Română în slujba unităţii naţionale”

În contextul Anului omagial al unităţii de credinţă şi de neam şi al Anului comemorativ al făuritorilor Marii Uniri din 1918, marţi, 6 martie, la Biblioteca Municipală „Radu Rosetti” din Oneşti, a avut loc conferinţa cu tema „Biserica Ortodoxă Română în slujba unităţii naţionale”.

 Invitaţii la această conferinţă au fost diac. lector univ. dr. Vasile M. Demciuc de la Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava şi părintele Dumitru Păduraru, realizator Trinitas Tv. iar moderatorul acestei întâlniri a fost părintele protopop Ioan Bărgăoanu.

Părintele Dumitru Păduraru arăta în cuvântul său că Evanghelia zilei, rubrica pe care de peste 14 ani o prezintă la postul de Radio Trinitas, „este viaţa trăită în fiecare clipă”, şi că în acest an centenar trebuie sa dovedim şi mai mult că ştim să fim uniţi în jurul Bisericii, „mama neamului românesc, cum o numea în vremea sa Mihai Eminescu”. În continuare, în cadrul conferinţei s-a insistat pe faptul că „dreapta credinţă – Ortodoxia a fost şi este cea care ne-a unit şi ne uneşte. „Ortodoxia – spunea părintele diacon Vasile M. Demciuc – a fost cea care ne-a dat putere să suferim atâtea răstigniri în istorie, dar şi necurmata nădejde în Bucuria Învierii şi că Ortodoxia ne-a menţinut acest dor al unităţii”.

După o expunere de înaltă ţinută academică, spirituală şi emoţionantă a subiectului tratat, a urmat o serie de întrebări şi discuţii din partea publicului, la care invitaţii au răspuns lămuritor, primind aprecieri din partea preoţilor prezenţi, a profesorilor şi a colonelului Paul Valerian Timofte, preşedintele Filialei „Cultul eroilor” din Bacău, care, de asemenea, a participat la acest eveniment. „Am învăţat astăzi că Tricolorul este Antimisul neamului românesc de la părintele profesor dr. Vasile M. Demciuc”, iar de la părintele Dumitru Păduraru, că „Evanghelia zilei este viaţa trăită în fiecare clipă” a apreciat părintele protopop Ioan Bărgăoanu.

La finalul întâlnirii, invitaţii au fost felicitaţi şi au primit daruri din partea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, cu a cărui binecuvântare s-a organizat acest eveniment în Protoieria Oneşti.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: