Un an de zâmbete şi visuri împlinite cu „Licuricii Fericiţi”

La un an de existenţă, Asociaţia Caritabilă „Licuricii Fericiţi” a organizat – în dorinţa de a prezenta celor care i-au susţinut, dar şi întregii comunităţi, rodul primului an de activitate şi felul în care implicarea oamenilor de suflet a dus la schimbări în bine acolo unde a fost nevoie – Gala Umanitară „Nu doare să fii bun”. Desfăşurată în a doua zi de Mărţişor la „Bucovina Grand Salon”, sărbătoarea tăierii de moţ a „Licuricilor” a fost o reuşită. Înfruntând gerul şi starea drumurilor, oaspeţii, unii veniţi de la distanţe apreciabile, au completat numărul câmpulungenilor prezenţi. Venită ca o manifestare a respectului şi recunoştinţei datorate micului grup de voluntari şi mai ales „mamelor” acestui frumos proiect, profesoarele Nicoleta Bogoş şi Adriana Horia, aceasta prezenţă a echivalat şi cu promisiunea unui sprijin real în demersurile lor viitoare.

Impresionantul bilanţ al anului scurs a fost prezentat de preşedinta asociaţiei, Nicoleta Bogoş. Implicându-se oriunde au simţit că e nevoie de ajutor, „Licuricii” au finalizat cu succes 21 de campanii umanitare: şapte case renovate, mobilate şi utilate, renovarea unei părţi importante a Secţiei de Pediatrie de la Spitalul Municipal Câmpulung, precum şi reabilitarea parcului acestuia, susţinerea la şcoală cu rechizite, încălţăminte, îmbrăcăminte, alimente, jucării, dulciuri, la Câmpulung Moldovenesc, Ulma, Baia, Bahna, Şerbăuţi, Hreaţca a 460 de copii nevoiaşi, sprijin cu lemne, medicamente, alimente, obiecte de igienă şi altele pentru zeci de familii în situaţii de risc, asistarea şi ajutorarea a 30 de bătrâni singuri sau copleşiţi de lipsuri materiale, pe care voluntarii îi numesc atât de frumos „bunici de împrumut”, organizarea de evenimente caritabile şi multe altele. Toate acestea au fost posibile datorită „omului frumos”, donatorul, de multe ori anonim, care a contribuit după puterile sale la derularea acestor campanii.

„Ne dorim o comunitate implicată în problemele care ne privesc pe noi toţi, o comunitate unită şi sensibilă la nevoile celorlalţi, o comunitate în care să primeze determinarea, încrederea, colaborarea, iniţiativa şi îndrăzneala de a face lucruri frumoase, de a reuşi acolo unde alţii renunţă, de a convinge că lucrurile se pot schimba în bine pentru noi toţi, atât timp cât există această dorinţă şi de a înţelege că problemele comunităţii sunt ale tuturor şi că e datoria fiecăruia să ne implicăm” spune, printre altele, scrisoarea de mulţumire adresată de preşedinta asociaţiei tuturor colaboratorilor şi oamenilor de bine.

Viceprimarul Nicolai Moroşan, reprezentantul administraţiei locale câmpulungene, a ţinut o alocuţiune în care şi-a exprimat admiraţia pentru realizările „Licuricilor”, asigurându-i de o bună colaborare şi pe viitor, mai cu seamă în frumosul şi ambiţiosul lor proiect de a deschide un centru de zi pentru persoanele defavorizate la Câmpulung Moldovenesc. Încă de la începutul activităţii asociaţia s-a bucurat de sprijinul Primăriei Câmpulung Moldovenesc prin primarul său, ing. Mihăiţă Negură (absent la gală din triste motive), dar şi de cel al primăriilor din Fundu Moldovei – prin primarul Tudor Zdrob, Sadova – prin primarul Mihai Otcu Constantinescu şi Pojorâta – prin primarul Bogdan Codreanu.

Important colaborator, dar şi beneficiar al unui număr important din proiectele „Licuricilor”, Spitalul Municipal Câmpulung a fost reprezentat de dr. Adrian Cosinschi, directorul medical al spitalului, şi de dr. Igor Velenciuc, şeful Secţiei de Chirurgie.

Colaboratori constanţi şi eficienţi ai „Licuricilor Fericiţi” au mai fost: Societatea de construcţii Yanis SRL, Societatea S.C. Pro Titin – manager Cosmin Giosan (Bucovina Grand Salon, Restaurant Bucovina), „Grădina Mariajelor” (Lucian Nisioi), firmele dnei Elena Nisioi (Nuşa), Q’usine (Alina Macovei Tcaciuc şi Diana Podaşcă), SC Domarom SA (Ilinca Ababei), Clinica Aliat Suceava (Alina Ciupercovici), Dorna Medical (dr. Alina Horia), notar Ana-Maria Luminiţă-Şcraba, preot Ovidiu Macovei (Frumosu), OTICOM Sadova (Otilia Otcu-Constantinescu), SC Niga SRL Frumosu (Dragoş şi Alina Niga), SC RIFIL SA Săvineşti, Neamţ, şi SC Pharma Iaşi – care au sprijinit mult reabilitarea spitalului, Yulmis Studio.

Mulţumindu-le călduros şi integrându-i pe toţi în marea familie a „Licuricilor Fericiţi”, Nicoleta Bogoş i-a invitat la concertul extraordinar susţinut de elevii Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu” din Suceava. Dincolo de talentul şi virtuozitatea acestor copii, este remarcabil efortul lor de a veni de la o asemenea distanţă într-un număr atât de mare. A fost o adevărată „desfăşurare de trupe”, patru la număr, însumând peste 30 de elevi, printre care şi talentata noastră câmpulungeangă Teodora Ştefana Grosu, elevi care au interpretat jazz, folk şi rock, şi patru profesori îndrumători – Florin Sumanariu, Lucian Georgel Rusu, Ilie Aurelian Zugrav şi Ciprian Andrei Gagiu, însoţiţi de directorul adj. Elena Istrate.

Momentul vesel a fost asigurat de actorul Constantin Tiron, susţinător fidel şi de nădejde al „Licuricilor”.

O mare şi frumoasă surpriză a fost chiar şi pentru organizatori prezenţa artiştilor fotografi vămeni Marina şi Dorin Lucian Şveduneac, care au donat cinci tablouri din colecţia personală, tablouri care s-au vândut imediat în beneficiul asociaţiei.

Seara nu se putea încheia fără „ruptul turtei” acestui încă mic, dar viguros copil al comunităţii câmpulungene. Toţi cei care din mult-puţinul lor au dăruit o speranţă neobosiţilor voluntari, şi prin ei celor năpăstuiţi de soartă, oameni-mărţişor cum i-a numit „licuricea mamă”, au primit în dar turtă dulce.

„Ne dorim o lume mai bună, ne dorim să rămâneţi alături de noi şi, împreună, să lăsăm urme frumoase pe unde trecem” este deviza „Licuricilor” şi noi le dorim la mulţi ani cu zâmbete şi visuri împlinite. La mulţi ani lumină, „Licurici Fericiţi”!

LUMINIŢA IGNEA

Foto: YULMIS FOTO

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: