Reţeaua apă rece din Fălticeni, afectată de fenomenul de îngheţ-dezgheţ 

Ca urmare a fenomenului de îngheţ-dezgheţ, în fiecare an la Fălticeni se înregistrează avarii la reţeaua de apă potabilă. Dacă la reţelele magistrale avariile sunt uşor de depistat, sunt multe cazuri când abonaţii nici nu îşi dau seama că au pierderi în reţelele interioare, pentru că au în continuare apă la robinete.

Marţi, 6 martie, ACET Fălticeni a anunţat că, pe 8 martie, cea mai mare parte a oraşului va rămâne fără apă, măsura fiind criticată în termeni destul de duri pe reţelele de socializare, nefiind agreată nici de conducerea Primăriei, dar nici de o mare parte a agenţilor economici.

Miercuri, 7 martie, după prânz, societatea care asigură apa potabilă la robinetele fălticenenilor a anunţat printr-un comunicat de presă că „pe parcursul perioadei de pregătire a intervenţiei pe conducta de OL 400 mm, de pe strada Republicii, programată în ziua de 8 martie, au fost sesizate situaţii obiective care condiţionează întreruperea furnizării serviciului de distribuţie a apei, (astfel că – n.n.) intervenţia se reprogramează pentru ziua de luni, 12.03.2018. Asigurăm consumatorii noştri că se fac toate eforturile pentru diminuarea disconfortului creat de întreruperea apei”.

Pe 12 martie, în municipiul Fălticeni se va întrerupe furnizarea apei potabile între orele 8 – 18 pentru remedierea unor defecţiuni pe conducta OL 400 mm, aflată pe str. Republicii, în dreptul blocului 33. Vor fi afectaţi consumatorii casnici şi agenţii economici de pe străzile: Republicii, Armatei, Dimitrie Leonida, Topitoriei, 13 Decembrie, Sucevei, Pleşeşti Gane, Magazia Gării, Horticolei, Spicului, Nufărului, Doboşari, Câmpului, Păcii, Unirii, Botoşanilor, Matei Millo, Horea, Cloşca, Crişan, Forestierului, Nada Florilor, Livezilor, Teilor, Şoldănesti, Tudor Vladimirescu, Antilesti, Sergent Rusu, Gheorghe Doja, Soldat Zamfir. Printre agenţii economici şi instituţiile afectate se numără Şcoala de Subofiţeri Jandarmi, Colegiul Naţional „Nicu Gane”, Şcoala Nr. 6 „I. Ciurea”, Grădiniţa „Voinicelul”, Detaşamentul de Pompieri Fălticeni, Staţia de Ambulanţă, asociaţiile de proprietari nr. 7, 10, 14, 16, cele patru fabrici de pâine din municipiu (Mopan, Buzdea, Pâine la Larisa, Parisienne a la Vys), cele două autogări, aşezământul pentru bătrâni care funcţionează pe lângă Biserica „Sf. Andrei”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: