Gheorghe Flutur:

Muzeul „Arta Lemnului” din Câmpulung Moldovenesc va fi modernizat cu 11,7 milioane de lei

> Contractul de finanţare va fi semnat astăzi

 Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat că astăzi va fi prezent, împreună cu directorul Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord-Est, Vasile Asandei, la semnarea contractului de finanţare pentru modernizarea, reabilitarea şi dotarea Muzeului „Arta Lemnului” din Câmpulung Moldovenesc.

El a spus că valoarea proiectului este de 11,7 milioane de lei (2,5 milioane euro) şi va fi finanţat prin fonduri europene, direcţionate prin Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Regional (POR).

Potrivit lui Flutur, Muzeul „Arta Lemnului” din Câmpulung Moldovenesc este unic în ţară şi totodată printre puţinele din Europa ca tematică şi ca valoare a exponatelor.

Acest muzeu a fost înfiinţat în 1936, ca muzeu de etnografie şi ştiinţe ale naturii, a fost reprofilat în 1967, ca muzeu al lemnului, are 20 săli de expoziţie şi o secţie în aer liber, deţinând un bogat patrimoniu, ce cuprinde peste 15000 de piese din lemn. Majoritatea pieselor sunt din secolul al XIX-lea şi începutul secolului al XX-lea, iar cel mai important exponat este carul din lemn pentru transportul vinului. Secţia în aer liber cuprinde două case tradiţionale, una huţulă, datată în secolul al XVII-lea, şi alta de la mijlocul secolului al XVIII-lea.

„Această investiţie este un foarte mare câştig pe harta obiectivelor turistice ale Sucevei şi Bucovinei, muzeul fiind unic în ţară prin tematică şi exponate. Muzeul de la Câmpulung va putea deveni, pe lângă Muzeul Bucovinei, un muzeu-şcoală, într-un domeniu prioritar în zonă, silvicultura şi prelucrarea lemnului. Ţin să apreciez colectivul şi pe primarul Mihăiţă Negură care au făcut posibilă realizarea acestui proiect” a declarat Gheorghe Flutur. (N.B.) 

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: