Senatorul Ioan Stan anunţă:

Legea prin care parcul Şipote şi pădurea Zamca pot fi transferate municipiului Suceava a fost adoptată de Senat

> Pe aceste suprafeţe nu pot fi amplasate spaţii comerciale şi locuinţe

Senatorul PSD de Suceava Ioan Stan a anunţat, ieri, că proiectul legii iniţiate şi semnate de parlamentarii de Suceava prin care este posibil transferul pădurii Zamca şi parcului Şipote la municipalitate a fost adoptată de Senat.

Stan a declarat pentru News Bucovina că a susţinut, miercuri, în Senat, propunerea legislativă privind trecerea a aproximativ 14000 ha din fond forestier, grupa I funcţională – vegetaţie forestieră cu funcţie specială de protecţie din domeniul public al statului şi din administrarea Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva, în domeniul public al unităţilor administrativ-teritoriale şi în administrarea consiliilor locale ale acestora.

El a arătat că de această lege vor beneficia mai multe consilii locale din întreaga ţară. Pentru amenajarea acestor zone vor putea fi atrase inclusiv fonduri europene, putându-se crea spaţii pentru copii, pentru a cunoaşte direct beneficiile pădurii, sau zone cu un rol educaţional pentru populaţie.

„Pe aceste suprafeţe însă nu pot fi amplasate spaţii comerciale şi locuinţe” a subliniat Stan.

Senatorul sucevean a menţionat că în urma acestei iniţiative vor trece în administrarea municipiului Suceava parcul Şipote şi pădurea Zamca, reprezentând nu mai puţin de 148 ha.

„Aceasta a fost posibilă şi prin votul, dar mai ales prin efortul susţinut şi convingător al parlamentarilor PSD în întrunirea din cadrul grupurilor PSD cu reprezentanţii Ministerului Apelor şi Pădurilor şi Regiei Naţionale a Pădurilor, cât şi în comisiile de specialitate, pentru obţinerea de avize şi raport de admitere a acestei iniţiative” a declarat Ioan Stan.

Legea urmează să fie adoptată şi de Camera Deputaţilor, care este cameră decizională. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: