Aproape 3700 de cazuri de viroze respiratorii, gripe şi pneumopatii acute

Aproape 3700 de cazuri de viroze respiratorii, gripe diagnosticate clinic şi pneumopatii acute s-au raportat în săptămâna 26 februarie – 4 martie în judeţul Suceava, toate cele 15 cazuri de gripă fiind înregistrate în zona Sucevei.

Potrivit unei situaţii statistice a DSP Suceava, în cursul săptămânii trecute, s-au înregistrat în zona Sucevei 15 cazuri de gripă diagnosticate clinic, cu 15 internări, grupele de vârstă afectate fiind 15-49 de ani, 50-64 de ani şi peste 65 de ani, unde s-au raportat câte cinci cazuri.

În acelaşi interval s-au raportat şi 2867 de cazuri de viroze respiratorii cu 90 de internări. Cele mai multe cazuri, 937, au fost la grupa de vârstă 5-14 ani şi la grupa de vârstă 15-49 de ani, unde s-au înregistrat 619 cazuri.

În cursul săptămânii trecute s-au înregistrat 790 de cazuri de pneumopatii acute, cu 102 internări, cele mai multe cazuri de îmbolnăvire, 171, fiind la grupa de vârstă 15-49 de ani şi la grupa de vârstă 5-14 ani, unde au fost raportate 155 de cazuri.

Directorul executiv al DSP Suceava, medicul epidemiolog Cătălina Zorescu, a declarat că în intervalul menţionat au fost confirmate prin analize de laborator două cazuri de gripă cu virus gripal de tip B. Reamintim că în sezonul rece 2017-2018, în judeţ s-au înregistrat trei decese cauzate de gripă la persoane cu vârsta de 59, 61 şi 78 de ani, care nu erau vaccinate antigripal şi aveau condiţii medicale preexistente. Din data de 21 februarie şi până în prezent nu s-au mai înregistrat decese din cauza gripei.

De la debutul campaniei de vaccinare antigripală s-au vaccinat peste 33000 de persoane, fiind epuizate toate dozele de vaccin repartizate judeţului. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: