Primari PNL sunt curtaţi de PSD şi ALDE

> Deputatul Ioan Bălan: unii au participat la întâlniri > Nu sunt mulţi, dar pentru noi orice primar e important > Unii sunt nemulţumiţi că Gheorghe Flutur aplică un mod european de împărţire a banilor, fără să ţină cont de culoarea politică

Vicepreşedintele PNL, deputatul de Suceava Ioan Bălan, a declarat, recent, că sunt primari ai PNL care sunt curtaţi de PSD şi ALDE, că unii au participat la întâlniri şi nu exclude ca aceştia să-şi schimbe opţiunea de candidatură, una dintre nemulţumiri fiind că preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, aplică un mod european de împărţire a fondurilor, fără să ţină cont de culoarea politică a primarilor.

„Am date că primari PNL sunt curtaţi. Am date că unii primari PNL au fost la întâlniri cu PSD, au fost la întâlniri cu ALDE”, a spus Bălan în emisiune, fără să-i nominalizeze.

El a explicat că există în administraţie politicieni de la putere care vin şi spun primarilor din opoziţie că într-o comunitate unde primarul este PSD acesta a primit bani pentru proiecte şi că „dacă tu ne ajuţi la următoarele alegeri, fără să treci la noi, poţi primi şi tu bani”.

Bălan a spus că aceşti bani alocaţi provin în general de la fondul de rezervă la dispoziţia premierului, dar mai sunt şi alocaţi de ministerele de resort.

„Eu cred că o bună atenţie asupra a ceea ce se întâmplă în anumite localităţi ne va arăta adevărata faţă şi susţinere a primarilor din acele localităţi”, a declarat Bălan.

El a menţionat că aceşti primari PNL nu se duc la întâlniri publice cu lideri din PSD sau ALDE şi că nu sunt mulţi, ci pot fi număraţi pe degetele unei mâini, dar că pentru PNL orice primar e important.

„Există posibilitatea ca unul, doi sau trei primari să aibă altă opţiune de candidatură. Sunt primari din PNL care vor fi pe liste PSD sau ALDE şi din PSD care vor candida pe liste PNL”, a spus liderul liberal.

El consideră că motivele pentru astfel de gesturi sunt complexe.

„E o nemulţumire în rândul primarilor PNL pentru că Gheorghe Flutur a încercat un model european de împărţire a banilor la dispoziţia Consiliului Judeţean, într-un raport echilibrat. Dacă suntem corecţi din punct de vedere politic, noi vorbim de mulţi ani de acest mod de a funcţiona al Consiliului Judeţean, numai că nu s-a întâmplat până acum”, a adăugat Ioan Bălan.

Deputatul a amintit că în perioada în care Cătălin Nechifor a fost preşedinte al Consiliului Judeţean, unele comune cu primari PNL nu au primit fonduri, altele spre zero şi unele „la mişto” sume de trei lei sau cinci lei.

„De când e Gheorghe Flutur preşedinte al CJ acest lucru nu s-a mai întâmplat şi sunt primari PNL nemulţumiţi, pentru că au sperat că atunci când noi vom fi la conducerea Consiliului Judeţean vom face la fel ca PSD, şi anume: PSD să nu primească nimic şi PNL să primească şi ei ceva. Asta în virtutea unui echilibru că atunci când suntem noi la putere îi ajutăm pe ai noştri, când sunt ei la putere îi ajută pe ai lor”, a spus Ioan Bălan.

El a spus că Gheorghe Flutur a aplicat un principiu european.

„Dacă vorbim din punct de vedere administrativ, e bine, dar dacă vorbim din punct de vedere politic, e discutabil”, a mai comentat Ioan Bălan această situaţie.

Print Friendly, PDF & Email

2 Comentarii

  1. Si care este noutatea?De liberalii tai :Baisanu,Nita,Onofrei,Galan,Olarean,Hauca si restul de ce nu spui nimic?Au procedat altfel?Aceasta este activitatea ta de parlamentar?Daca aveai demnitate ar fi trebuit sa demisionezi.Dar te bucuri de un salariu f mare privilegii si astepti pensia speciala!!Ca asa e ticalosul,vrea recompensa pentru inactivitatea lui!Sunteti toti niste hoti,derbedei ,ticalosi.

  2. Bala_nelu says:

    Domnul Balan face mici valuri dar si mici spume,ca sampania chinezeasca (identic naturala!) ,deoarece are planuri mari,il impinge de la spate cineva,nu spui cine,persoana juridica importanta,sa se faca eurodeputat,sa-i fericeasca si pe aia cu CV-ul sau…
    Ca sa se dovedeasca ca PNL parca iei ierea pe prispa căsii si azi s-a dus unde indica minunantul nostru folclor…Din corcitură i se va trage,amin!

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: