În ultima săptămână

INSP a înregistrat aproximativ 300 de cazuri noi de gripă

Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) a anunţat, ieri, că au fost înregistrate alte aproximativ 300 de cazuri noi de gripă; astfel, numărul total depăşeşte 1.000, cele mai multe fiind, în continuare, în Bucureşti, Iaşi şi Constanţa. Numărul de decese, în acest sezon, a ajuns la 69, transmite Mediafax.

Potrivit INSP, la nivel naţional, numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute (gripă clinic, infecţii acute respiratorii şi pneumonii) a fost de peste 141.000, cu 67% mai mare comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămână a sezonului precedent (84.000) şi cu 4.5% mai mare faţă de cel înregistrat în săptămâna precedentă (135.000). De asemenea, s-au înregistrat 53 de cazuri de infecţii respiratorii acute severe (SARI), cu opt mai multe faţă de săptămâna anterioară şi cu 47 mai multe faţă de aceeaşi perioadă a sezonului precedent.

Institutul Naţional de Sănătate Publică anunţă şi că activitatea gripală a evoluat cu intensitate mare în Bucureşti, Braşov şi Sibiu şi medie în Iaşi, Botoşani, Neamţ şi Constanţa. Cele mai multe cazuri de gripă sunt înregistrate în Bucureşti (324), Iaşi (131) şi Constanţa (97). În ceea ce priveşte numărul de decese, de la începutul sezonului 2017-2018, 69 de persoane şi-au pierdut viaţa din cauza virusului gripal, majoritatea nefiind vaccinate împotriva gripei şi având şi alte probleme de sănătate.

Până la data de 25.02.2018 au fost vaccinate antigripal peste 970.000 de persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătăţii.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!