Temperatura resimţită ieri dimineaţă la Poiana Stampei, minus 34 de grade Celsius

> La Suceava, minus 18 grade, la Rădăuţi, minus 15 grade Celsius

Temperatura resimţită ieri dimineaţă, la ora 7, în judeţul Suceava era de la -34 de grade Celsius la Poiana Stampei, -15 grade Celsius la Rădăuţi şi -18 grade Celsius la Suceava.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, la aceeaşi oră, temperaturile măsurate erau de -17 grade Celsius la Poiana Stampei, de -15 grade a Suceava şi -15 grade la Rădăuţi.

Judeţul nostru se află sub cod portocaliu de frig persistent până în data de 1 martie.

Meteorologii menţionează că temperaturile vor coborî până la -22 de grade Celsius, dar că rafalele vântului vor accentua senzaţia de frig.

După cum v-am mai informat, autorităţile sucevene sunt în alertă în perioada de cod portocaliu de ger. Patrule ale ISU şi Inspectoratului Judeţean de Jandarmi urmează să identifice persoanele fără adăpost şi să le transporte în locaţii în care vor fi în siguranţă.

Un bărbat din Straja a murit din cauza frigului.

Reprezentanţii Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne recomandă cetăţenilor să evite petrecerea unui timp îndelungat la temperaturi scăzute, mai ales dacă este vorba de persoane care suferă de diverse afecţiuni, să poarte îmbrăcăminte şi încălţăminte adecvate, iar orice situaţie de risc să fie sesizată la numărul unic de urgenţă 112.

Celor care pornesc la drum li se recomandă să aibă autoturismele echipate de iarnă, să se deplaseze cu viteză redusă, să păstreze distanţa de siguranţă între autovehicule şi să folosească frâna de motor. Înainte de a porni la drum, se recomandă verificarea funcţionării instalaţiei de încălzire, precum şi existenţa unei cantităţi suficiente de combustibil. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: