Atletism, Campionatul Naţional de juniori indoor

Sportivii suceveni, printre medaliaţii competiţiei

La sfârşitul săptămânii trecute, atleţii cluburilor sportive din judeţul Suceava au luptat pentru medalii în finalele Campionatului Naţional de atletism indoor pentru juniori, care s-au desfăşurat în sala complexului sportiv „Lia Manoliu” din Bucureşti. La finalul competiţiei, patru dintre aceştia au reuşit să urce pe podium, câte doi de la fiecare club.

În proba de 1.500 de metri, sportiva Angelica Olenici, pregătită de antrenorul Toader Flămând la Liceul cu Program Sportiv din Suceava, a câştigat titlul de vicecampioană naţională de sală. Aflată în primul an de junioare I, Angelica a terminat cursa după 4 minute, 37 de secunde şi 81 de sutimi, la doar 20 de sutimi de câştigătoarea medaliei de aur. Angelica a alergat şi în proba de ştafetă 4×2 tururi cu atlete de la CSM Oneşti, şi la final a câştigat medalia de aur. Un alt sportiv de la LPS, Sebastian Moldovan, a terminat pe cinci la 800 de metri, fiind un candidat la medalie la naţionalele de juniori II, unde are al doilea timp.

În acelaşi concurs, Florin Pitic, pregătit de antrenorul Iustin Tătărău la Liceul cu Program Sportiv din Suceava, a făcut o cursă foarte bună în proba de 800 de metri şi la final a reuşit să-şi adjudece medalia naţională de bronz. Florin avea şanse la medalie şi-n proba de 1.500 de metri, dar în timpul cursei a fost împins de alt atlet, a călcat linia şi s-a oprit când a văzut că arbitrul a ridicat steagul roşu.

O performanţă deosebită au reuşit şi două atlete din Câmpulung Moldovenesc, pregătite la Clubul Sportiv Municipal Suceava de antrenoarea Erzilia Ţâmpău, care deşi sunt încă junioare III au alergat cu concurente ce aveau cu patru ani mai mult şi la final au reuşit câte o medalie. Mădălina Sârbu a alergat în proba de 3.000 de metri, unde a câştigat medalia de bronz, doborându-şi recordul personal în această cursă cu 20 de secunde, timpul său fiind de 10 minute şi 20 de secunde. Colega sa Talida Maria Sfarghiu a luat startul în proba de 1.500 de metri şi a câştigat medalia de bronz, cu timpul de 4 minute şi 42 de secunde, doborându-şi şi ea recordul personal cu aproximativ 4 secunde.

„Mă bucur că ambele sportive au reuşit să câştige medalii, rezultatele lor fiind şi mai preţioase dacă ne gândim că sunt junioare III şi au alergat cu junioare I. În plus, ambele şi-au doborât recordurile personale şi aceste lucruri îmi dau speranţe pe viitor că vor creşte şi vor putea să se remarce şi-n competiţiile internaţionale, nu numai în cele naţionale. Mădălina va alerga şi la finalele de juniori II, unde îmi doresc să vină tot în primele trei, ambele atlete urmând să alerge şi la Campionatul Naţional de junioare III, unde sper să luăm tot ce se poate”, a explicat antrenoarea Erzilia Ţâmpău.

La finalul acestei săptămâni, atleţii din judeţ vor lupta pentru medalii în finalele Campionatului Naţional de Atletism în sală pentru juniori II de la Bucureşti, iar la finalul săptămânii viitoare vor alerga la Bacău, la finalele naţionale de juniori III.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: