Mai puţine focare de boală la animale

> Anul trecut, în judeţ au fost stinse cinci focare de anemie infecţioasă ecvină, nouă de trichineloză şi unu de leptospiroză

În judeţul Suceava, în 2017, au fost declarate 32 focare de boală, cu patru mai puţine decât în 2016.

Dr. Ion Corduneanu, director executiv al Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA), informează că este vorba despre boli precum anemia infecţioasă ecvină, cu 5 focare; rinotraheita infecţioasă – 7; leptospiroză – 6; trichineloză – 9; bruceloză la ovine – 4 şi scrapie – două. Totodată, dr. Ion Corduneanu a făcut cunoscut că, în cursul anului 2017, au fost stinse 15 focare de boală, respectiv cinci de anemie infecţioasă ecvină, nouă de trichineloză şi unu de leptospiroză.

Reamintim că în 2016 au fost declarate 36 focare de boală, cu 28 mai multe decât în 2015, an în care au evoluat doar opt asemenea focare. În cauză sunt anemia infecţioasă ecvină – 4 cazuri; rinotraheita infecţioasă – 7; leucoză enzootică bovină – 3; leptospiroză – 7; trichineloză – 9; rabie – 4; scrapie şi loca americană, fiecare cu câte un focar de boală. În 2016, au dispărut trei focare de boală – 2 de anemie infecţioasă ecvină şi unu de rabie.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: