Imputări de peste 470.000 de lei la furnizorii de medicamente şi servicii medicale

> În urma verificărilor făcute, controlorii Casei de Asigurări de Sănătate au constatat încălcări ale clauzelor contractuale, dispunând şi 205 măsuri de remediere a deficienţelor

Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Suceava a avut, anul trecut, 270 de acţiuni verificare la furnizorii aflaţi sub contract, dintre care 228 de controale tematice şi 42 controale operative. Pe tipuri de furnizori de servicii medico-farmaceutice, în anul 2017 descinderile au vizat medicii de familie, la care s-au efectuat 111 de acţiuni; ambulatoriul de specialitate clinic – 40; ambulatoriul de specialitate paraclinic (laboratoare de analize, radiologie, imagistica medicală) – 11; ambulatoriul de specialitate stomatologie – 18; asistenţa medicală spitalicească – 12 acţiuni de control. Anul trecut, îngrijirile medicale la domiciliu au făcut obiectul a două acţiuni de control, iar asistenţa medicală de recuperare-reabilitare a altor şapte. În 58 de rânduri, controlorii au trecut pe la furnizorii de medicamente, iar de 40 ori pe la furnizorii de dispozitive medicale.

Conform informării Casei de Asigurări de Sănătate Suceava, în cazul furnizorilor care derulează programe naţionale de sănătate s-au organizat şi derulat şapte acţiuni de control tematic. Potrivit sursei citate, anul trecut, comparativ cu anul 2016, numărul controalelor la furnizorii de servicii medico-farmaceutice a crescut, fiind cu 15 verificări mai mare.

„În urma controalelor efectuate la furnizorii de servicii medicale şi medicamente, pentru nerespectarea clauzelor contractuale s-au dispus 205 măsuri şi a fost imputată o sumă de 470.611 lei” se subliniază în informarea CAS Suceava.

În anul 2017, activitatea de control a Casei de Asigurări de Sănătate Suceava s-a desfăşurat în baza Planului de control avizat de către Direcţia Generală Monitorizare, Control şi Antifraudă a Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate Bucureşti.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: