Potrivit şefului AJOFM Suceava:

Vârsta nu mai este un criteriu de selecţie la angajare

> Importante sunt abilităţile, motivaţia şi disponibilitatea de asimilare a competenţelor

Directorul executiv al AJOFM Suceava, Dănuţ Burgheaua, a apreciat, ieri, că în urma analizei primei luni a anului 2018 a constatat că vârsta nu mai este un criteriu de selecţie la angajare, ci abilităţile, motivaţia şi disponibilitatea de asimilare a competenţelor.

Dănuţ Burgheaua arată, într-un comunicat de presă, că, în prima lună a anului, creşterea adresabilităţii şomerilor neindemnizaţi, cu 331 mai multe persoane faţă de începutul acestui an, a determinat şi o uşoară creştere, cu 0,22%, a ratei şomajului judeţean, menţionând că, în evidenţe, la începutul lunii februarie, erau 9.024 şomeri neindemnizaţi şi 3.876 de şomeri care au dreptul la indemnizaţia de şomaj, iar rata şomajului judeţean a fost de 5,56%.

După prima lună a anului 2018, dintre persoanele care au beneficiat de serviciile de suport şi ocupare, 1383 au obţinut un loc de muncă, se arată în comunicat, subliniindu-se că în acest segment de clienţi ponderea celor care s-au angajat o reprezintă persoanele cu vârsta între 25 şi 35 de ani (370 de persoane), iar la mică distanţă se află şomerii sub 25 ani (360 persoane) şi cei peste 45 ani (317 persoane, dintre care 298 peste 55 ani).

„Structura de ocupare fiind foarte echilibrată din această perspectivă, constatăm că vârsta nu mai este un criteriu de selecţie decisiv şi că preferinţele angajatorilor interesaţi în recrutarea de personal se îndreaptă către aria abilităţilor, motivaţiei şi disponibilităţii de asimilare a competenţelor, în paralel cu derularea contractului de muncă” susţine Dănuţ Burgheaua.

Din perspectiva apartenenţei la gen, au fost angajaţi mai mulţi bărbaţi, respectiv 852 de persoane, în timp ce doar 531 de femei au primit un loc de muncă în cursul lunii ianuarie 2018. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: