Ieri dimineaţă

Temperatura resimţită la Poiana Stampei, minus 33 de grade Celsius !

 >La Suceava, –14 grade Celsius; la Rădăuţi, –15 grade > Pe perioada valului de frig persistent, se activează Centrul de Coordonare şi Conducere al Intervenţiei Suceava

 Temperaturile resimţite ieri dimineaţă, la ora 7, în judeţul Suceava, erau de la –32 de grade Celsius la Poiana Stampei, la –14 grade Celsius la Suceava şi –15 grade Celsius la Rădăuţi.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), la aceeaşi oră, temperaturile măsurate erau de –19 grade Celsius la Poiana Stampei, de –14 grade la Suceava şi de –15 grade la Rădăuţi.

Judeţul se află sub cod portocaliu de frig persistent, până în data de 1 martie.

Meteorologii menţionează că temperaturile vor coborî până la –22 de grade Celsius, dar rafalele vântului vor accentua senzaţia de frig.

 Prefectul de Suceava, Mirela Adomnicăi, a anunţat că de luni s-a activat Centrul de Coordonare şi Conducere al Intervenţiei pe judeţ şi că, în condiţiile de cod portocaliu pentru temperaturi scăzute şi viscol, abordarea membrilor CJSU trebuie să fi „sub semnul vigilenţei şi prudenţei”.

Astfel, echipele ISU şi Inspectoratului Judeţean de Jandarmi urmează să identifice persoanele fără adăpost şi să le transporte în locaţii în care vor fi în siguranţă.

IPJ este pregătit cu 237 de poliţişti care vor acţiona în filtre şi pentru monitorizarea traficului, precum şi cu 101 autospeciale.

Reprezentanţii Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne recomandă cetăţenilor să evite petrecerea unui timp îndelungat la temperaturi scăzute. Mai ales persoanele care suferă de diverse afecţiuni trebuie să poarte îmbrăcăminte şi încălţăminte adecvate. Orice situaţie de risc trebuie să fie sesizată la numărul unic de urgenţă 112.

Celor care pornesc la drum li se recomandă să aibă autoturismele echipate de iarnă, să se deplaseze cu viteză redusă, să păstreze distanţa de siguranţă între autovehicule şi să folosească frâna de motor. Înainte de a porni la drum, se recomandă verificarea funcţionării instalaţiei de încălzire, precum şi existenţa unei cantităţi suficiente de combustibil.

Reamintim că ANM a emis un cod portocaliu de ger, valabil în peste jumătate de ţară, până joi, la ora 10. (N.B.) 

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: