Importuri de 70 de tone de cartofi de sămânţă în agricultura suceveană

> Lucrătorii Inspectoratului pentru Calitatea Seminţelor au retras definitiv autorizaţiile a 31 operatori economici

Inspectoratul Teritorial pentru Calitatea Seminţelor şi Materialului Săditor (ITCSMS) Suceava a desfăşurat în 2017 acţiuni de control anual la 122 operatori economici înregistraţi, vizată fiind îndeplinirea cerinţelor pentru continuarea activităţii de producere, prelucrare şi comercializare a seminţelor şi materialului săditor. Astfel, conform legislaţiei, pe durata verificărilor, personalul specializat al instituţiei a întocmit 201 fişe de supraveghere şi monitorizare, avizând 31 de operatori economici cu activitate de producere, 32 de operatori economici cu activitate de prelucrare şi 121 de operatori economici cu activitate de comercializare a seminţelor şi materialului săditor. Potrivit sursei citate, în urma controalelor şi constatărilor făcute, inspectorii ITCSMS au dispus retragerea definitivă a autorizaţiilor a 31 de operatori economici. Pe de altă parte, cu prilejul verificărilor pentru certificarea finală a seminţelor obţinute din multiplicare, lucrătorii instituţiei au eliberat 42.504 de etichete oficiale şi 8.668 de etichete furnizor. În anul 2017, ITCSMS a urmărit, în conformitate cu legislaţia specifică, inclusiv activitatea de import de seminţe şi material săditor. Astfel, în judeţul nostru au intrat, fiind supuse controalelor, patru importuri totalizând 69,6 tone de cartofi, 3 importuri cu un total de 3.131 de bucăţi de puiet de nuc, dar şi două importuri de 8.150 de bucăţi de răsaduri de plante ornamentale.

Nu în cele din urmă, în 2017 ITCSMS Suceava a urmărit îmbunătăţirea calităţii inspecţiilor în câmp, în scopul „menţinerii identităţii şi purităţii varietale”, dar şi pe cea a rezultatelor analizelor de laborator, la „probele de intern”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: