Comunicat de presă

 Constatăm, fapt anticipat deja, că şi ultimul (în sens cronologic) parlamentar liberal sucevean (Bogdan Gheorghiu – n.red.) se supune obligaţiei de partid de a se manifesta mediatic chiar dacă nu are nimic nou de spus. Înţelegem într-o anumită măsura acceptarea disciplinei de partid, dar ne miră totuşi rapiditatea cu care, după un an de înregimentare politică, a schimbat obiectivitatea şi echidistanţa celui ce, din spatele micului ecran, informa şi educa cetăţeanul, cu demagogia şi amnezia voită a parlamentarilor liberali.

Ne bucură faptul că dumnealui recunoaşte fără echivoc extraordinara creştere economică, de 7%, pe care a avut-o România în 2017 ca urmare a bunei guvernări social-democrate. Dar la indignarea (uşor bătrânească) faţă de faptul că România s-a împrumutat cu aproape 5 miliarde de euro îi răspundem că acest lucru este o practică obişnuită pentru toate statele, important fiind ca aceşti bani să se regăsească în proiecte concrete care să determine dezvoltare. Şi îi reamintim că în 2010 – 2011 guvernul format de partidul din care face şi dumnealui parte (PDL – PNL) a îndatorat România cu 20 de miliarde de euro care nu s-au mai regăsit în nimic.

Dorim să-i liniştim şi o altă temere – cea legată de spitalele regionale prevăzute în Programul de guvernare al PSD. Cu un minim efort de informare (care nu ar fi trebuit să-i fie străin în calitatea de jurnalist pe care a avut-o) ar fi aflat că Autoritatea de management pentru proiectul de construire a celor trei spitale se află la Ministerul Sănătăţii; că proiectul este finanţat de Banca Europeană de Investiţii şi că trebuie depus până la sfârşitul acestui an. În prezent se fac demersurile pentru clarificările juridice asupra terenurilor de construcţie ce vor fi apoi transferate Ministerului Sănătăţii. Dacă în cazul terenurilor de la Iaşi şi Craiova situaţia este rezolvată, la Cluj sunt întârzieri generate (voit sau din neputinţă) de ineficienţa primăriei conduse de primarul PNL, colegul dumnealui de partid.

În altă ordine de idei, profităm de ocazie să-i răspundem unei altei temeri (ce vedem ca devine bolnăvicioasă la parlamentarii liberali suceveni). Domnul deputat acuza faptul că bugetul actual blochează primăriile. Dacă ar fi mers pe la primăriile pe care a încercat (fără cea mai mică şansă) să le păcălească în campania sa electorală ar fi aflat că sumele primite de acestea, prin ANAF, în 2018, sunt mai mari decât în anii precedenţi (chiar şi de 3 ori în unele situaţii). Şi dorim să-i oferim domnului deputat, nu întâmplător, exemplul comunei Vadu Moldovei care a primit în 2017 suma de 1,294 milioane lei iar în 2018, 2,588 milioane lei. La această sumă se adaugă cei 11,255 milioane lei oferiţi de guvern pentru finanţarea a două proiecte prin PNDL: dispensar şi reţea de apa.

 Cu toată colegialitatea am dori să-i explicăm domnului deputat că joi, 8 februarie, Parlamentul European a adoptat doar o simplă rezoluţie prin care cere Consiliului Europei să evalueze directiva referitoare la ora de vară. Îi dorim sincer ca schimbarea periodică a orei practicată în România între 1932 şi 1949 şi apoi permanent din 1979 (când dumnealui avea vreo 4 ani) să nu-i afecteze mult stilul riguros de viaţă. (Departamentul de comunicare PSD)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: