Cei mai buni monitori de schi şi snowboard din România se întâlnesc la Vatra Dornei

Staţiunea Vatra Dornei găzduieşte, în perioada 26–28 februarie, cea de-a XIX-a ediţie a Campionatului Naţional al Monitorilor de Schi şi Snowboard din România. Evenimentul este organizat de Euroski – Şcoala de Schi din Vatra Dornei, Şcoala Română de Schi, Asociaţia Naţională a Şcolilor de Schi din România, Asociaţia Naţională a Monitorilor de Schi din România cu sprijinul Primăriei municipiului Vatra Dornei, a unor producători de echipamente specifice sporturilor de iarnă şi a mai multor sponsori.

Competiţia este destinată monitorilor profesionişti de schi şi/sau snowboard posesori de licenţă şi monitorilor candidaţi (membri ai unei şcoli de schi autorizate) din şcolile de schi din staţiunile montane din România.

Luni, 26 februarie, începând cu ora 13.00, pe pârtia „Veveriţa” este programat primul workshop, urmat, la ora 18.00, de şedinţa tehnică. Marţi, 27 februarie, începând cu ora 10.00, tot pe pârtia „Veveriţa” va fi dat startul calificărilor la schi şi snowboard urmate de un winter tour event. La ora 15.30 sunt programate semifinalele şi finalele, probele de concurs având loc pe categorii de vârstă. Acestea vor fi: slalom uriaş, slalom paralel, schi alpin, slalom paralel snowboard şi team sincron, feminin şi masculin. Festivitatea de premiere este programată la ora 20.30 la Hotel Intus.

Aşa cum am aflat de la lector. univ. Petru Grigoraş, directorul şcolii de schi Euroski, competiţiile vor respecta normele impuse de Federaţia Internaţională de Schi în concursurile internaţionale, începând cu cronometrajul asigurat cu porţi la start şi fotocelulă la sosire, sistem omologat FIS şi asigurat de liderul în domeniul Alge Timing, şi terminând cu distanţele între porţi şi echipamentul de concurs.

„Cei mai buni monitori de schi şi snowboard din România se întâlnesc în Vatra Dornei la Campionatul Naţional al Monitorilor de Schi din România. La fel ca şi la cea de-a XII-a ediţie a Campionatului Monitorilor de Schi, găzduită de staţiunea Vatra Dornei în 2011, se mizează pe aproape 200 de participanţi. Probele de slalom cuprind un traseu de 18-25 la o distanţă de 16-20 m, traseul fiind valabil şi pentru practicanţii de snowboard. Sistemul este calificări pe categorie (se merge şi pe traseu roşu şi pe albastru). Modul de alegere a perechilor este randomizat de calculator pe categorii de vârstă. În programul manifestărilor, pe lângă antrenamente, şedinţe tehnice, concursurile propriu-zise, organizatorii au pregătit petreceri after-schi, teste schiuri Fischer, Elan, Schiuri Reghin, Hervis, teste căşti Ruroc, bulgăreală, handbal pe zăpadă, alergare în clăpari etc.”, ne-a spus Petru Grigoraş.

Până joi, 22 februarie, au confirmat prezenţa la Campionatul Naţional al Monitorilor de Schi staţiunile: Poiana Braşov, Straja, Arieşeni, Predeal, Baia Sprie, Petroşani, Transalpina, Borşa, Azuga, Cavnic, Topliţa, Baia Mare, Rusca Montană, Bistriţa, Gheorgheni, Câmpulung Moldovenesc, Valiug, Cluj-Napoca, Parâng, Semenic, Buşteni, Vatra Dornei.

Evenimentul este susţinut de: Winter Tour, Corona, Allianz – Ţiriac Asigurări, Sandra Trading, Ruroc România, Fischer Timişoara, Elan skis România, Schiuri Reghin, Dorna Medical, Cabana Park, Telescaun Vatra Dornei, Skipass Magazine, Aura, Pro Line Nutrition, Salvamont Vatra Dornei, Hervis Sports Romania, Vola Racing Romania, DornaEcoHouse.

În cadrul evenimentului care se va desfăşura, integral, pe pârtia Veveriţa, se vor oferi două excursii la Winter Tour în Madonna di Campiglio: una pentru monitori şi una pentru public.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: