Zeci de acţiuni specifice derulate de poliţiştii suceveni prin judeţ

>Controale au fost efectuate atât pe drumurile publice, cât şi prin cluburi şi baruri

În ultimele zile, zeci de echipaje din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava au executat tot felul de acţiuni specifice de verificare şi control prin judeţ. Aşa cum era şi de aşteptat, amenzile au curs, valoarea lor totală ridicându-se la sute de mii de lei.

Lucrătorii Serviciului Rutier – IPJ Suceava şi formaţiunile de profil din cadrul poliţiilor municipale şi orăşeneşti au acţionat pe drumurile naţionale, europene şi judeţene pentru prevenirea evenimentelor rutiere. Au fost organizate acţiuni pe diverse segmente de drum pentru depistarea şoferilor care depăşesc regimul legal de viteză. Au fost aplicate 400 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de circa 170.000 lei, dintre care 263 pentru că şoferii au uitat să mai ridice piciorul de pe pedala de acceleraţie. Totodată, au fost reţinute 24 de permise de conducere şi retrase cinci certificate de înmatriculare pentru lipsa inspecţiei tehnice periodice, lipsă RCA sau aplicarea de folii neomologate.

Şi Poliţia Municipiului Vatra Dornei a organizat o acţiune pe raza de competenţă, pe linia asigurării unui climat de ordine publică şi siguranţă rutieră. În cadrul acţiunii au fost organizate două filtre şi au fost verificate 16 baruri şi cluburi. De asemenea, au fost legitimate 45 de persoane, fiind aplicate 15 sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproape 3.000 lei. Poliţia Municipiului Rădăuţi, în cooperare cu Poliţia Oraşului Vicovu de Sus, a organizat o acţiune pe raza de competenţă, pentru prevenirea şi combaterea criminalităţii stradale şi a principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere. Au fost organizate şapte filtre, fiind legitimate 55 persoane şi aplicate 21 de amenzi, în valoare de peste 10.000 lei. Oamenii legii au reţinut şi trei permise de conducere.

Un interes deosebit a fost acordat şi conducătorilor auto care şofează după ce au consumat băuturi alcoolice. Pe raza întregului judeţ, au fost testaţi alcoolscopic 430 de şoferi, fiind constatate 16 infracţiuni. În paralel, s-au aplicat 219 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 86.000 lei, şi au fost reţinute 18 permise de conducere.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: