Preşedintele CJ, la Conferinţa naţională a ghizilor din România:

Veniţi la noi cu grupuri mari de turişti, iar eu vă promit că vă acord „azil turistic”

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat la Conferinţa naţională a ghizilor din România, care se desfăşoară la Suceava, că judeţul nostru, Bucovina au foarte multe de prezentat, că evenimentele pregătite pentru acest an sunt atractive, solicitând ghizilor să vină cu cât mai mulţi turişti în zonă, el promiţând că le va acorda „azil turistic”.

Gheorghe Flutur a participat, luni seara, la deschiderea lucrărilor Conferinţei naţionale a ghizilor din România care se desfăşoară la Suceava.

În cadrul discursului său, preşedintele executivului judeţean a spus că programul din acest an din judeţul nostru este plin de evenimente şi se aşteaptă la un număr mare de turişti.

Flutur le-a spus ghizilor prezenţi că anul acesta, în cadrul proiectului „Paştele în Bucovina”, un moment special va fi concertul de toacă şi clopote, iar „Hora Bucovinei”, care se va organiza în luna mai, va prezenta toate minorităţile din Bucovina.

În luna iunie va fi organizat Festivalul „Ciprian Porumbescu”, iar din 24 iunie până în 2 iulie se va derula „Programul ştefanian”, în acest an fiind lansate drumurile lui Ştefan cel Mare, cu indicatoare spre ctitoriile domnitorului.

Preşedintele CJ Suceava le-a mai vorbit ghizilor despre proiectul „Pelerin în Bucovina”, inaugurat în 2009, când s-a efectuat un pelerinaj de la Stephansdom din Viena la Putna, menţionând că astfel de pelerinaje sunt foarte vechi, sunt simbolice şi îi sensibilizează pe participanţi.

În luna august va fi organizată cea mai mare ediţie a Festivalului Medieval, cu peste 500 de participanţi, din ţară şi din străinătate, fiind organizat şi Bucovina Rock Castle.

Flutur a notat că un alt eveniment important este „Festivalul păstrăvului” pe Bistriţa. El crede că se pot organiza şi momente cu plutele pe Bistriţa, apreciind că trebuie ca bătrânii plutaşi să vorbească despre plutărit, pentru că acesta a dispărut, iar în curând se va putea vorbi numai din cărţi despre plutărit.

Preşedintele CJ Suceava a mai anunţat că în septembrie va fi organizată „Sărbătoarea muntelui” pe Rarău, anunţând că anul acesta se va moderniza încă o cale de acces spre platoul Masivului Rarău, cu plecare din Câmpulung Moldovenesc.

Un alt eveniment care va fi organizat în premieră este „Oktoberfest în est”, în cadrul căruia, timp de o săptămână, va fi pusă în valoare gastronomia locală, iar turiştii vor fi atraşi de cămara bucovineană şi să cumpere zacuscă, ciuperci puse pe iarnă, dulceţuri şi altele.

„Nu facem ceva deosebit, dar e un loc unde te ajută şi natura, şi oamenii. Şi ar fi păcat să nu pui în valoare un potenţial uman uriaş pe care îl ai şi care îţi percutează foarte bine, dacă ştii ce vrei şi îţi iei parteneri cu tine la drum” a spus Flutur.

El le-a transmis ghizilor că au suficiente motive pentru a veni cu mulţi turişti în zonă.

„Veniţi cu grupuri mari de turişti! Eu vă promit că vă acord azil turistic” a încheiat Flutur, stârnind aplauze şi aprecieri din partea participanţilor. (N.B.)

3 Comentarii

  1. Vlad Țepelici says:

    Veniți turiști în grupuri mari și mergeți la Mestecăniș să vedeți care este viitorul Bucovinei lui Flutur ! Rușine măi Iudă, năpârcă și om fără creier ce ești dacă ești capabil să-ți faci nevoile în fântâna părinților tăi!

  2. Vlad Țepelici says:

    Mai ai tupeu și chemi toți primarii la județ ca să te lauzi cu marea ta realizare și să le ceri sprijinul, Nosferatule! Dacă ții așa mult la groapa aste de gunoi ia și o du pe proprietatea ta și a neamului tău de trădători de neam și țară și fă acolo obiectiv turistic, nu în inima munților.

  3. Vlad-Dracul says:

    Dar nu numai acolo,domnule Ţepelici! Turistii,in special „diasporenii” din R.Moldova dar si bstinasii plecati la Germania,la cules hasmatuki,tre’ sa gaseasca o fereastra de oportunitate sa viziteze si Cetatea de Scaun a Sucevei,cumva insa sa prinda momentu’ in care din Santul Cetatii nu miroase a urina de cal&bou,a balega,a subproduse ale inteligentei si maţelor martorilor lui Gâză,care se produc si se reproduc acolo anual,ca omagiu adus inaintaşilor Muşatini! Poate iarna sau cu masca pe figură!
    Neapărat!

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI