Promovarea carierei militare la Colegiul Naţional Militar „Ştefan cel Mare”

Colegiul Naţional Militar „Ştefan cel Mare” a fost, pe data de 19 februarie, gazda evenimentului creat de Forţele Navale Române pentru promovarea carierei militare. Scafandrii militari de mică şi mare adâncime, luptătorii pentru operaţii speciale şi infanteriştii marini le-au prezentat elevilor ştefanişti oferta educaţională, satisfacţiile şi oportunităţile carierei militare. Alături de militarii marini au participat studenţi şi cadre didactice de la Universitatea Naţională de Apărare „Carol I”, care au prezentat avantajele învăţământului universitar şi oferta educaţională pentru specializarea comunicarea publică şi interculturală în domeniul securităţii şi apărării.

În cadrul întâlnirii de la Câmpulung Moldovenesc s-au discutat şi aspecte legate de înscrierea elevilor în sistemul de învăţământ militar postliceal şi universitar. Temele propuse au fost abordate într-un mod atractiv şi interactiv prin prezentarea echipamentului luptătorilor pentru operaţii speciale, echipamentului de scufundare, hărţilor de navigaţie şi a litoralului românesc, instrumentelor de navigaţie şi machetelor de nave realizate de studenţii centrului de modelism al Academiei Forţelor Navale. Atât studenţii, cât şi cadrele militare au împărtăşit din experienţele proprii şi au purtat discuţii individuale cu elevii câmpulungeni despre oportunităţile oferite de o carieră în marină şi posibilitatea de a se afirma prin participarea la misiuni în afara teritoriului ţării.

În Colegiul Naţional Militar „Ştefan cel Mare” procesul de consiliere şi orientare este unul complex şi continuu, astfel de campanii de promovare a carierei militare fiind oportune pentru stimularea interesului faţă de profesia militară şi având un rol important în dezvoltarea motivaţiei elevilor pentru a lua o decizie importantă pentru propria carieră.

La activitatea de la colegiul militar câmpulungean au participat prefectul judeţului Suceava, doamna Mirela Elena Adomnicăi, primarul municipiului Câmpulung Moldovenesc, domnul Mihăiţă Negură, şi domnul profesor dr. ing. Cristian Cuciurean, inspector general adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava. (GEORGIANA LUPU; foto: LAURENŢIU SBIERA)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: