Primarul comunei Poiana Stampei, Viluţ Mezdrea:

Ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş, va fi prezent, sâmbătă, la Prefectura Suceava

Ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş, va fi prezent, sâmbătă, 24 februarie a.c., la Prefectura Suceava, unde se va desfăşura o dezbatere asupra problematicii din sectorul forestier, a anunţat primarul comunei Poiana Stampei, Viluţ Mezdrea, care participă, în perioada 18 – 21 februarie a.c., la Bucureşti, la cea de-a XXI-a sesiune ordinară a Adunării generale a Asociaţiei Comunelor din România (A.Co.R.).

Primarul Viluţ Mezdrea a precizat, pentru NewsBucovina, că în cadrul Adunării Generale a Asociaţiei Comunelor din România a avut diverse întâlniri cu mai mulţi membri ai Guvernului, iar ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş, a comunicat că întâlnirea de la Prefectura Suceava ce trebuia să aibă loc vineri, 16 februarie, a fost amânată pentru sâmbătă, 24 februarie a.c., şi că în acest sens urmează să fie transmisă şi o convocare.

Viluţ Mezdrea a spus că ministrul Ioan Deneş se află într-un proces de consultare publică, la nivelul regiunilor, pentru a culege date şi probleme din sectorul forestier.

Astfel, la consultări sunt invitaţi să participe reprezentanţi ai proprietarilor de păduri, ai administratorilor de păduri, ai sectorului de exploatare şi prelucrare a lemnului, ai industriei mobilei, custozi şi administratori de arii naturale protejate.

Mezdrea a mai arătat că Poiana Stampei are în proprietate 4.000 ha de pădure şi că este nevoie de o îmbunătăţire a Codului silvic, în sensul în care cetăţenii să poată să îşi procure mai ieftin şi mai uşor lemn de foc.

„Cred că ar trebui înfiinţate nişte depozite de material lemnos pentru ca oamenii să îşi poată lua cantitatea de lemn de care au nevoie pentru gospodărie, nu să meargă în pădure şi să îşi ia lemnul de acolo. Cred că ar trebui umblat şi la preţul de referinţă, poate că ar trebui să fie dat mai ieftin lemnul de foc către oameni” a spus Viluţ Mezdrea.

Potrivit Ministerului Apelor şi Pădurilor, dezbaterile privind finalizarea strategiei forestiere naţionale urmează să dureze o perioadă mai lungă de timp, conform programului de guvernare.

Ministerul Apelor şi Pădurilor îşi propune ca, în termen de maxim două luni, să finalizeze acest proces consultativ pentru politicile pe termen scurt care vor fi iniţiate.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: