E vremea lui Don Quijote

 Praf şi pulbere s-a ales de programul-capodoperă de guvernare social-democrată: noua lege a salarizării nu a dus la creşteri de 25%, ci la scăderea retribuţiilor în sectorul privat, iar zeci de mii de bugetari şi mămici au veniturile diminuate, inflaţia a ajuns la 4,3% şi dobânzile la credite cresc neîncetat. Programul de investiţii a fost ratat şi nu s-a construit un km de autostradă, mizându-se numai pe creştere economică datorată consumului care în aceste zile îşi cam dă duhul. Căile ferate sunt tot în paragină, iar trenurile merg cu viteza căruţei. Şcolile scot analfabeţi pe bandă rulantă, iar în spitalele fără medicamente se moare cu zile. Halal guvernare! Nu poţi să nu te întrebi în ce măsură mai este România ţară europeană, membră a UE, în ce măsură are Guvern şi Parlament.

Deşi priorităţile României rămasă catastrofal în urma tuturor ţărilor europene erau cele de mai sus, parlamentarii majoritari şi guvernanţii duc o luptă oarbă cu morile de vânt precum statul paralel, sistemul ocult, câmpul tactic, Soros, multinaţionalele, ambasadele SUA, Angliei, Olandei, Germaniei, Franţei, înalţii comisari UE… care cică vor să le fure guvernarea şi votul din 2016. Analiştii îşi pun problema dacă PSD se află într-o perioadă de sinucidere asistată, dacă mai este partid sau gaşca de pradă a lui Daddy pusă să nenorocească ţara, să compromită drumul european şi instituţiile statului de drept.

Interesele cele mai arzătoare ale social-democraţilor nu sunt aşadar legate de buna guvernare, de bunăstarea tuturor românilor, ci de dosarele lor penale şi de condamnările în justiţie. Şi nu este vorba de întărirea legilor anticorupţie, într-o ţară în care se fură peste o treime din banul public, ci, din contra, de încurajarea hoţiei, a şpăgii, a delapidării, de dezincriminarea faptelor de corupţie şi a abuzului în funcţie.

Ultima găselniţă a actualei majorităţi este dreptul foştilor condamnaţi de a deveni parlamentari, de a accede la funcţii şi demnităţi. Ca şi cum vor fi dispărut din România toţi oamenii cinstiţi şi integri. Fireşte, nimeni nu neagă dreptul lor la viaţă şi emancipare, e corect ca statul să investească în reinserţia lor socio-profesională, sunt semenii noştri, numai că avantajarea lor printr-o lege specială va avea un efect pervers: niciun cetăţean integru, profesionist, cinstit şi demn nu va mai fi încurajat să participe la rezolvarea treburilor publice. Străvechiul proverb nu se uită: „Cine fură azi un ou mâine va fura un bou!”

Şi apoi ce s-ar întâmpla cu săraca Ţară Românească dacă toţi aleşii vor fi foşti puşcăriaşi? Nu cumva cetăţenii din Europa îşi vor pipăi poşetele şi portmoneele când ne vor vedea prin preajmă, iar vecinii noştri îşi vor construi garduri la graniţele cu România? Nu cumva va trebui schimbat numele ţării în Republica Cleptocratică Română?

Ce altceva să însemne campania aceasta pentru recunoaşterea universală a prezumţiei de nevinovăţie în condiţiile în care inşii certaţi cu legea sunt sub 1 la mia de locuitori? De ce se uită că în respectiva mie de locuitori peste 400 000 sunt săraci, au WC în fundul curţii, nu au apă curentă, cam tot pe acolo se află copiii pierduţi pe drum de şcoala românească până la majorat, iar numărul studenţilor pe cap de locuitor e cel mai mic din Europa? Acestea de ce nu sunt priorităţi ale guvernării social-democrate?

Dar exodul românilor peste graniţă, ajuns la peste 360 de persoane plecate zilnic din ţară, de ce nu este o urgenţă pentru mai marii zilei, doar fiindcă cei plecaţi nu sunt dintre votanţii PSD? În aceste condiţii, se va ajunge în câţiva ani ca ei să câştige alegerile cu 99,99% ca pe vremuri. Numai că nu va mai avea cine le plăti impozitele şi taxele…

Poate că ar fi cazul să se trezească. Nu de alta, dar, iată la nivelul Uniunii europene se cere activarea articolului 7 în condiţiile în care atacurile la justiţie continuă şi România nu e Polonia, nici Ungaria, iar de PSD s-au lepădat toate celelalte formaţiuni socialiste europene. Într-o asemenea variantă, social-democraţia românească va guverna o ţară eşuată, cu viteji luptători împotriva morilor de vânt?

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: