Zi de mare sărbătoare pentru dolheşteni

Încurajaţi de un suflu nobil venit încă o dată din partea doamnei farmaciste Maria Mitocaru din Fălticeni, dolheşteanca ce-şi simte permanent rădăcinile în pământul ce l-a călcat la începuturi, publicaţia de folclor şi informare locală „Erupţii dolheştene” şi Cenaclul literar-artistic „Erupţii…” au demarat şi în acest an marea sărbătoare a dolheştenilor, „Făurar – Luna Petru Sandovici”, un evantai de acţiuni venite să comemoreze, alături de personalitatea ilustrului pedagog, întreaga pleiadă a cadrelor didactice din generaţia de aur a învăţământului local.

Cuvintele Mariei Mitocaru desprinse din adâncul fiinţei sale au pătruns ca un fir roşu printre noi: „Petru Sandovici, autorul primei monografii a comunei Dolheşti, ctitorul căminului cultural din localitate, a fost şi este recunoscut ca un nume de mare autoritate încă de pe vremea când şcoala reprezenta valoare şi valorile (nu nonvalorile) erau încurajate, un om cu adevărat de seamă al satului Dolheşti.

Omul-instituţie a fost o prezenţă încântătoare, tonică şi înălţătoare care, în paralel cu efortul său de la catedră, s-a preocupat în egală măsură de viaţa culturală şi frământările semenilor, contribuind prin munca depusă să consolideze prestigiul comunei pe plan zonal şi naţional.

Zeci de personalităţi care s-au ridicat de pe băncile şcolii dolheştene poartă amprenta legendarului dascăl de pe Valea Şomuzului. Tocmai de aceea consider că noi, cei ce l-am cunoscut, modelându-ne frumos inima şi sufletul, purtăm o sacră responsabilitate de a-i fi veşnic recunoscători…”

Ajunsă la cea de-a patra ediţie, anul acesta organizatorii vor încerca să accentueze într-un mod deosebit evenimentul, cuprinzându-l în ampla manifestare naţională „Centenar – România”.

Purtând moto-ul deja cunoscut: „O floare, la fiecare, 25 februarie…”, duminică, 25.02 a.c., ziua de naştere a celui pomenit, la sediul revistei din incinta Căminului Cultural „Petru Sandovici” se vor desfăşura lucrările cenaclului din luna aceasta unde, pe lângă membrii de drept, îşi vor face prezenţa foşti colegi şi colege de generaţie, consăteni ce-i poartă amintirea, personalităţi din localităţile învecinate, copii.

Se doreşte a fi o reuşită sentimentală presărată cu depănări de amintiri, bună dispoziţie, toate în acorduri muzicale, versuri şi noi speranţe… (COSTEL BEPHU)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: