La USV

Proiect pentru reducerea abandonului universitar

>Peste 30% din studenţii de la programele de inginerie abandonează studiile pe parcursul primului an

La Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava se va desfăşura, timp de 3 ani, un proiect pentru reducerea abandonului universitar, având în vedere că peste 30% din studenţii de la programele de inginerie abandonează studiile pe parcursul primului an.

Potrivit unui comunicat de presă al USV, proiectul „Motivaţie academică în ştiinţe inginereşti” se va desfăşura din această lună la Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor, fiind dedicat studenţilor din anul I.

„Analizând evoluţia tinerilor care intenţionează să îmbrăţişeze o carieră inginerească, s-au constatat dificultăţi de adaptare a acestora la trecerea de la învăţământul liceal la cel universitar, lucru ce face ca peste 30% din studenţii admişi şi înmatriculaţi să abandoneze studiile pe parcursul primului an” a precizat sursa citată.

Proiectul „Motivaţie academică în ştiinţe inginereşti” se va desfăşura permanent, pe o perioadă de 3 ani, bazându-se pe activităţi de coaching şi remediere în aria curriculară ştiinţe, tutoriat studenţesc, orientare şi consiliere într-o carieră inginerească de succes, iniţiere în antreprenoriat, workshopuri, vizite de studio, întâlniri cu angajatori şi specialişti din domeniile automatică, electronică, electrotehnică, energetică şi calculatoare.

Din echipele de management şi implementare a proiectului fac parte cadre didactice ale facultăţii, personal didactic auxiliar şi studenţi voluntari din anii superiori, membri ai unor organizaţii studenţeşti.

Proiectul este finanţat prin programul ROSE, fiind derulat de Ministerul Educaţiei Naţionale, cu scopul de oferi sprijin celor care doresc să profeseze în domeniul ingineresc şi de a reduce abandonul şcolar.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: