Garantarea Economiei Rurale (GER) – produs pilot în noua strategie a Fondului de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) anunţă lansarea GER – Garantarea Economiei Rurale, o soluţie completă de finanţare pentru proiectele de dezvoltare propuse de beneficiarii publici locali.

Noul produs de garantare armonizează două facilităţi de sprijin destinate beneficiarilor publici care propun proiecte la nivelul Grupurilor de Acţiune Locală: garanţia FNGCIMM pentru plata avansului prevăzut în contractele de finanţare încheiate cu AFIR în Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 şi garanţia creditului bancar pe care beneficiarii îl pot accesa pentru finanţarea investiţiei. În ambele cazuri, garanţia FNGCIMM poate acoperi până la 100% din valoarea finanţării, devenind astfel o pârghie de impulsionare a dezvoltării economice la nivel local.

„Noul produs de garantare, GER – Garantarea Economiei Rurale, reprezintă pentru Fondul de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri un pilot al noii strategii de repoziţionare şi dezvoltare. Susţinerea ecosistemului antreprenorial românesc, a economiei în general, presupune o abordare personalizată a potenţialilor beneficiari. Am identificat o serie de oportunităţi la nivelul segmentului public local şi am dezvoltat noul mecanism de garantare pentru a facilita implementarea proiectelor ce pot beneficia de finanţarea AFIR. Estimăm un potenţial de peste 2000 de proiecte la nivel naţional, ce pot genera atragerea a peste 180 de milioane de euro, fonduri destinate dezvoltării rurale” a declarat Alexandru Petrescu, director general FNGCIMM.

Mecanismul de garantare GER a fost dezvoltat ca răspuns la nevoile de sprijin ale beneficiarilor publici identificate la nivel local, fiind în acelaşi timp un catalizator pentru absorbţia fondurilor europene nerambursabile aferente politicii agricole comune, politicii comune de pescuit şi politicii maritime integrate la nivelul Uniunii Europene. Prin susţinerea în procesul de finanţare a beneficiarilor publici din acest sector, FNGCMM contribuie la creşterea calităţii vieţii din mediul rural românesc. (Comunicat de presă)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!