Expoziţie la Şcoala Gimnazială Mitocu Dragomirnei

„150 de ani de arheologie”

La Şcoala Gimnazială Mitocu Dragomirnei poate fi vizionată, începând de ieri, expoziţia temporară „150 de ani de arheologie. Descoperiri, personalităţi, situri din Bucovina şi judeţul Suceava”. Expoziţia va putea fi vizionată până la începutul lunii mai; de altfel, ea are o perioadă de itinerare de 2 ani.

Expoziţia este organizată de arheologii Muzeului Bucovinei din Suceava, Bogdan Niculică, Monica Dejan şi Ştefan Dejan, în colaborare cu Corbu-Domşa Daniela-Lăcrămioara, directoarea şcolii din Mitocu Dragomirnei, şi „prezintă un istoric al ştiinţei arheologiei din zona noastră, cuprinzând 30 de panouri de diferite dimensiuni, pornind de la primele cercetări arheologice, care datează de la sfârşitul secolului al XIX-lea, când în Bucovina au fost înfiinţate Societatea Muzeului Siret (1870), Societatea Arheologică Română din Cernăuţi (1886), Muzeul Ţării Bucovinei din Cernăuţi (1893) şi Muzeul Orăşenesc Suceava (1900)” ne-au transmis organizatorii.

Potrivit reprezentanţilor Muzeului Bucovinei, prin intermediul imaginilor şi textelor sunt înfăţişate aspecte ale săpăturilor arheologice efectuate vreme de un secol şi jumătate, incluzând şantierele de la Cetatea de Scaun a Sucevei, Curtea Domnească, Adâncata, Poiana, Todireşti etc.

Sursa citată a mai arătat că Muzeul Bucovinei îşi propune să itinereze o serie de expoziţii temporare produse de specialiştii săi la mai multe şcoli din judeţul nostru, în cadrul unui program complex de acomodare a publicului tânăr cu diversele surse de informare complementare programelor şcolare. (M.T.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: